Till huvudinnehåll

Information till vårdnadshavare

Vi har under fredag eftermiddag fått information om att en person som testat positivt för covid-19 har befunnit sig på skolan under smittsam period.

Vi har, fredag eftermiddag, fått information om att en person som testat positivt med covid-19, har befunnit sig på skolan under smittsam period.

Klasserna på Finnbacksskolan har den senaste veckan varit utspridda i olika byggnader. Det här handlar om en person som inte har vistats i huvudbyggnaden. Skolan följer de rutiner som finns och har varit i kontakt med smittskydd på Region Västerbotten. I samråd med smittskydd har skolan beslutat att berörda klasser får fjärrundervisning under vecka 5, 1 - 5 februari. Detta är en försiktighetsåtgärd för att minska smittspridning.

Meddela skolan vid positivt test
Eleverna bör träffa så få personer som möjligt och vara noggranna med att hålla avstånd. Om symtom tillkommer ska eleven isolera sig och ta ett covid -19 test. Eleven måste stanna hemma till provsvaret kommer. Om testet är positivt ska ni meddela skolan.

Provtagning kan ske genom egenprovtagning eller genom att ta kontakt med sin hälsocentral. Isoleringen kvarstår till provsvar kommit. Information finns på www.1177.se

Uppdaterad den 31 januari 2021