Till huvudinnehåll

Stor personalfrånvaro inom verksamheter

symbolbild corona

Sedan den första februari har vi hittills 81 personal och 125 elever smittade inom kommunens verksamheter. Läget är allvarligt och det gäller att alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de regler som gäller för Västerbotten.

På många förskolor och skolor finns nu covidsmitta och på ett flertal enheter finns hög frånvaro av personal, inte bara på grund av covid-19 utan på grund av andra orsaker. Det innebär att verksamheterna är ansträngda då vi har svårigheter att hitta vikarier.

Forsdalaskolan.
Vi har i dag stor personalfrånvaro på Forsdalaskolan. Både på grund av covid-19, vård av barn, familjekarantän och vanliga förkylningar. Kommunen följer läget och nya beslut kan komma på kort tid. Vi uppmanar vårdnadshavare att hålla sig uppdaterade.

Förskolorna Johan Skyttes och Daggkåpan
Vi har stor personalfrånvaro bland personalen på grund av covid-19, vård av barn, familjekarantän och vanliga förkylningar. Det innebär att personalbrist råder på båda förskolorna. Det innebär också att möjlighet finns att inte ta emot 15-timmars barnen, det vill säga barn som är i förskolan utan att föräldrar arbetar eller studerar, under vecka 7.

På Daggkåpan vädjar förskolan också till de föräldrar som har möjlighet att stanna hemma med sina barn hela vecka 7 (15 februari till och med 19 februari) på grund av hög personalbrist. Information om vecka 8 kommer under nästa vecka. 

Samhällsviktiga yrken
Vi vill understryka vikten av att föräldrar med samhällsviktiga yrken fortsätter gå till arbetet och lämnar era barn på förskolan som vanligt, så länge de är friska. Personalen som arbetar på förskolan följer de riktlinjer som finns. Vid symtom kommer personalen att stanna hemma.  

Vi vill påminna om de lokala skärpta rekommendationer som gäller i hela Västerbottens län:
Res inte, varken inom eller utanför länet. Undvik alla onödiga resor. Om du måste resa är det viktigt att du gör det på ett säkert sätt genom att du begränsar nya kontakter så mycket som möjligt. Alla västerbottningar måste bidra.

Undvik att träffa andra personer inomhus än de som du bor tillsammans med eller ett fåtal utvalda. Det innebär att du inte ska gå på eller ordna fester eller liknande sociala aktiviteter. Undvik att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas. Du kan göra nödvändiga besök i mataffärer och på apotek, men du ska hålla avstånd till andra även då.

Vi uppmanar alla att följa dessa råd mycket noga. Vi måste alla göra allt vi kan för att få stopp på smittspridningen. Tack för att vi hjälps åt att bromsa smittspridningen!

 

 

 

Kontakta sidansvarig: Arkivbild

Uppdaterad den 12 februari 2021