Till huvudinnehåll

Konstsnöspåret på Tannberget är klart

Bild på en del av konstsnöspåret på Tannberget

Konstsnöspåret på Tannberget är nu preparerat och klar för säsongen. Tack vare flera dagar av perfekta väderförhållanden så har längdskidsäsongen äntligen anlänt till Lycksele.

Snötillverkningen startade i slutet av oktober och målet har varit att få hela konstsnöslingan färdig till helgen.

- Fokus har varit att tillverka så mycket snö som möjligt nu när vi har haft perfekta väderförhållanden. Utmaningen har varit att få till färdiga skidspår till helgen, säger Ola Gunnarsson, arbetsledare på Gatu- parkenheten. 

Konstsnöslingan, som är cirka 2,4 km, innehåller både plana och kuperade spår. Under helgen som var och under veckan har spåren varit välbesökta.

- Det finns både skate och klassiska spår. Spåren prepareras även under helgerna för att allmänheten och besökare ska ha samma förutsättningar under hela säsongen oavsett om det är vardag eller helg, säger Ola.

Volkswagen och Scandic cup
Den 14-16 februari 2020 arrangeras Volkswagen och Scandic cup i Lycksele och är den officiella nationella cupen för seniorer och juniorer. Inför denna tävling måste snö finnas tillgänglig för att komplettera anslutningar, bredda spåren samt förstärka kurvor efter spåren. 

Spårstatus
På vår sida om skidspår kan du läsa mer om våra skidspår och se när spåren är pistade. Här kan du läsa mer om skidspår.

Vi tipsar dig även att ladda ner appen Skidspår.se, där kan du prenumerera på våra och andra skidspår i Sverige.

Uppdaterad den 8 november 2019