Till huvudinnehåll

Lägesrapport vecka 2

Symbolbild corona

För tillfället har vi sju konstaterat smittade inom Lycksele kommuns verksamheter räknat från den första januari. Tre personal och fyra brukare. I kommunen i stort är det 18 nya konstaterat smittade sedan förra veckan. 

Inom för- och grundskolan har vi också ett par personer (elev och personal) som är i familjekarantän. Årskurs 9 har merparten av sin undervisning på Tannbergsskolan och det kommer att fortsätta även nästa vecka. Under slutet av vecka 3 tas nytt beslut som är avvägt utifrån rådande situation i Lycksele och vilka beslut som tas av regering och Folkhälsomyndigheten.

Fortsatt vaccinering
Vaccineringen fortsätter under nästa vecka. Alla brukare på särskilda boenden har nu fått första dosen. Vaccination pågår till medarbetare som jobbar i vårdnära arbete och vi hanterar och prioriterar vaccinationer i den takt vi får tillgängligt med vaccin.

Vaccinet kommer till länet i omgångar och regionens mål är att så många som möjligt av länets invånare över 18 år ska ha blivit vaccinerade innan sista juni 2021. Planeringen pågår för fullt och det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad via sin hälsocentral om vaccineringen.

Vi hoppas att ni alla fortsätter följa gällande rekommendationer och tar situationen på stort allvar. Än är det inte läge att slappna av, håll i och håll ut ett tag till!

 

 

Uppdaterad den 15 januari 2021