Till huvudinnehåll

Älven huvudroll i nytt vinterkoncept

Vintervägen över älven i centrala Lycksele.

Umeälven ska bli centrum för det nya vinterkonceptet Arena älven i Lycksele. Förberedelserna är i full gång. I veckan har nya grillplatser kommit på plats som Resurscentrum har byggt.

Lycksele är känd som en sommardestination med många evenemang under sommarmånaderna. Nu ska Lycksele lyftas som vinterdestination. Med det som bakgrund har det startat ett projekt, Arena älven, med Gold of Lapland som projektägare, Retroevent som driftorganisation och Lycksele kommun som samverkanspartner. 

- Min ambition är att det här ska bli riktigt bra. Det blir något att samlas kring. Umeälven genom Lycksele är en outnyttjad resurs som vi vill ta vara på, säger Marino Carlsson på Gold of Lapland.

Många olika aktiviteter
Det handlar om en arena för rekreation, möten och folkhälsa. Med aktiviteter som att åka skridskor, pulka, skidor, snöskoter och grilla.

Sju nya vindskydd blir utplacerade på olika platser vid älven, med bänkar och grillplatser. Skidspåren runt älven kommer att utökas och det blir en slinga för skridskoåkning. Vid Ansia Resort kommer det att finnas en pulkbacke.

Även Medborgarskolan är en partner som kommer att jobba med samordning av aktiviteter.

- Vi ser verkligen fram emot detta. Så fort det blir bra is ska vi sätta igång, säger Marino Carlsson. 

Uppdaterad den 22 november 2019