Till huvudinnehåll

Ny civil, kris- och beredskapssamordnare

Bild på Magnus

Magnus Bergkvist är sedan den 14 augusti ny civil, kris- och beredskapssamordnare i Lycksele kommun. Magnus har jobbat med säkerhetsfrågor under sitt yrkesliv och han kommer närmast från Göteborg.

Hur känns det att vara på plats?

- Det är oerhört lärorikt och intressant. Mycket att ta in och lära sig. Med tanke på dessa frågors ökade betydelse i vårt samhälle, så det känns det väldigt inspirerande och det drar i mig att få jobba med beredskapsfrågorna här. Jag vill jobba för att förebygga och bekämpa oro och bidra med att skapa trygghet i vårt samhälle.

Vad är dina arbetsuppgifter?

- I grund och botten arbetar jag med kommunens krisberedskapsarbete och krisplanering. Vi behöver veta vilka risker och sårbarheter som finns och skapa en förberedelse genom en kontinuitetsplanering kring dessa. I det större perspektivet ska det kopplas ihop med civilförsvarsarbetet. En del av arbetet är informationer, övningar och utbildningar för berörda.

Hur känns det att flytta till Lycksele?

- Jag upptäcker kommunen och den vackra naturen hela tiden här och tycker det är fantastiskt med vilken livskvalitet vi har här. Äntligen har jag fått en möjlighet i livet att komma närmare natur och fjäll. I vinter ser jag framemot att få åka skidor igen, något jag gjorde mycket när jag var yngre.

Uppdaterad den 30 augusti 2023