Till huvudinnehåll

Gör eleverna redo för yrkeslivet

Bild på Marika Ohls, lärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet som ler mot kameran

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett av alla program som erbjuds på Tannbergsskolan. Programmet innehåller många praktiska moment och eleverna får grundläggande kunskaper inför arbetslivet. Just nu pågår förberedelserna inför det årliga julbordet.

På Restaurang och livsmedelsprogrammet får eleverna många tillfällen att laga god och spännande mat. Tack vare goda erfarenheter av samarbete med branschen får eleverna praktikplatser med bra kvalitet hos lokala restauranger men även på restauranger i övriga Sverige.
- När eleverna tar examen är de redo för arbetslivet inom restaurang och livsmedelsbranschen, säger Marika Ohls, lärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Förberedelser inför årliga julbordet
Just nu pågår förberedelserna inför det årliga julbordet som i år dukas upp i matsalen på elevhemmet. Eleverna på restaurang- och livsmedelsprogrammet har övat hela hösten på olika moment och rätter inför det kommande julbordet. Julbordet kommer innehålla traditionella rätter med både varma och kalla rätter, där bland annat hembakat bröd och ett jättestort gottebord finns med.
– Blåbärstryffeln är mycket omtyckt, säger Marika Ohls.

Uppdaterad den 30 november 2021