Till huvudinnehåll

Arbetet med spontanidrottsplatsen på Grubbans IP är i gång

Under 2022 avsatte kommunstyrelsen pengar för utveckling av spontanidrottsplats vid Grubbans idrottsplats. Efter workshops och inkommande önskemål är förslagen sammanställda och utifrån budget fastställda. Nu är anläggningen av spontanidrottsplatsen i gång.

Kommunstyrelsen har avsatt pengar för utveckling av spontanidrottsplats vid Grubbans idrottsplats. Under 2022 utförde kommunen tillsammans med Change the game och årskurs 6-elever en workshop för att tillsammans skapa en trygg, attraktiv mötesplats med fokus på rörelserikedom. Resultatet av workshopen samt inkommande förslag från allmänheten är en pumptrack, ett utegym samt tre hängmattor.

Pumptrack

Pumptrack är en sammanhängande bana där man kör runt i en ovalformad bana med pumpande rörelser, längs med banans "vågor", därav namnet Pumptrack. För att ta sig runt på banan "pumpar" man sin cykel, kickboard eller skateboard för att få fart runt.

Pumptrack.jpg

Bild: TRESS

Utegym i dom samiska färgerna

Ett utegym bjuder in till spontan träning och rörelse under dygnets alla timmar under barmarkssäsongen. Ett utegym kan erbjuda något för de allra flesta, med enklare träningsmöjligheter och förhoppningsvis en hälsosammare livsstil som resultat. Utegymmet är i dom samiska färgerna och symboliserar Lycksele som samisk förvaltningskommun där syftet är att skapa tillhörighet och gemenskap i våra utomhusmiljöer.

Utegym 555x300.png

Bild: KOMPAN

Flytt av boulebana

Boulebanan som var placerad på Grubbans IP är nu flyttad till Stadsparken. En ny ram är anlagd och inom kort kommer nya bänkar placeras ut.

Uppdaterad den 24 maj 2023