Till huvudinnehåll

Utlämning av matlådor

En man serverar elever mat

Från och med torsdag den 18 februari kan elever som har fjärrundervisning (gäller högstadie- och gymnasieelever) hämta ut beställda matlådor nära sitt hem. 

Det finns flera utlämningsställen att välja på. 

Forsdalaskolan
Furuviksskolan
Hedlundaskolan
Idrottshuset (vid Tannbergsskolan)
Knaftens skola
Mockasinens förskola (varumottagning vid huvudbyggnad på Johan Skyttes)
Midgård
Norrängsskolan
Tannbergsskolan
Umgransele skola
Restaurang 363:an (Rusksele)
Thornégården (Kristineberg)
Pärlan (Örträsk)

Hur sker beställningen?
Som tidigare ska beställning göras en dag i förväg, senast klockan 12.45. Detta görs via elevernas samarbetsplattformar Infomentor och Teams. 

Beställning kan göras varje dag, för att hämtas dagen efter. Det går också bra att beställa för veckans alla dagar, exempelvis lägger man två beställningar till torsdagen så har man också lunch till fredagen. När man beställer flera matlådor blir det dock samma mat i alla matlådor.

Mat som levereras är huvudmål
Uthämtning av matlådorna sker mellan 10.30-12.30 på samtliga ställen, och sker utomhus invid köksbrygga eller köksingång. Eleverna behöver antingen ringa på en ringklocka (om det finns) alternativt knacka på och ropa in i köket för utlämning. Undantag för restaurang 363, Thornégården och Pärlan där matlådan hämtas vid serveringsdisk.

Observera att den mat som levereras är ett huvudmål. Tillbehör behöver hushållet ordna själv, såsom ketchup, grönsaker, eventuellt mjölk till gröt o.s.v.

För att utlämning ska fungera så är det elevernas (eller de som hämtar matlådorna) ansvar att hålla avstånd vid utlämning, inte gå in i köken, samt att man hämtar de matlådor man själv beställt. Alla som hämtar matlådorna ska självklart vara symtomfria.

Uppdaterad den 17 februari 2021