Till huvudinnehåll

Sommarhälsning från kommunstyrelsens ordförande

Bild Roland Sjögren

Kära kommuninvånare!
Den här gångna våren har varit väldigt speciell. Viruset Covid-19 har försatt oss i en global kris med stor osäkerhet och oro som följd. Det har även påverkat oss här i Lycksele.

Jag är tacksam för att vi genom gemensamma krafter och uppoffringar hittills lyckats förhindra en större smittspridning i Lycksele. Våra gymnasieelever som under lång tid studerat hemma, trots att ni längtat efter både klasskamrater och skolan. Äldre som behöver undvika att träffa både släkt och vänner för att hålla sig friska. Medarbetare inom vård, omsorg, skola och andra verksamheter som snabbt fått ställa om och arbeta på nya sätt. Företagare som kämpar på, trots att pandemin slår hårt mot många branscher och företag. Stort tack till er alla.

Jag är också tacksam för och stolt över alla fantastiska medarbetare som driver samhällsviktig verksamhet vidare så att vi som kommun kan ta vårt ansvar. Just nu pågår många insatser utöver det normala och våra medarbetare gör ett imponerande arbete.

Tiden framför oss är fortsatt utmanande och vi behöver varandra. Vi behöver fortsätta att hjälpas åt för att minska smittspridningen. Det är viktigt att vi inte slappnar av utan fortsätter att vara noggranna med vår handhygien, respekterar begränsningar för besök inom vård och omsorg, stannar hemma om vi är sjuka och håller avstånd fysiskt. På så sätt tar vi alla vårt ansvar och visar omtanke.

I en tid när vi inte kan träffas fysiskt på samma sätt ska vi ändå komma ihåg att hålla kontakten med varandra. Sträck ut en hjälpande hand genom telefonen eller andra sociala kanaler. Omtanken om varandra blir särskilt viktig i den situation vi nu har. Var rädda om er och varandra i sommar!

Vi fortsätter från kommunens sida att göra vårt bästa för att nå dig som medborgare med korrekt och relevant information så snabbt som möjligt.
På vår hemsida www.lycksele.se samlar vi all information i ämnet. Du kan även följa oss via Facebook och Instagram. Hjälp även de som kanske inte är så vana vid det digitala att också kunna ta del av informationen.

Tills sist vill jag önska er en fin sommar fylld med både vila, glädje och inspirerande upplevelser!

Varma hälsningar till er alla!
Roland Sjögren (KD), kommunstyrelsens ordförande

 

Uppdaterad den 6 juli 2020