Till huvudinnehåll

Coronanyheter

Här hittar du nyheter som rör coronaviruset från Lycksele kommun.

 

Krav på negativt covid-19-test för inresande från Kina

03 januari 2023

Det epidemiologiska läget i Kina när det gäller covid-19 är oklart. Samtidigt förväntas resandet från landet öka kraftigt under de kommande veckorna. Folkhälsomyndigheten ber därför regeringen förbereda för krav på att personer som reser till Sverige från Kina ska kunna uppvisa ett intyg på ett nyligen taget negativt covid-19-test.


Vaccindos till äldre och riskgrupper

25 maj 2022

Pandemin med covid-19 är inte över. I Sverige behöver vi vara beredda på en ökad spridning av covid-19 under kommande höst- och vintersäsong, skriver Folkhälsomyndigheten som rekommenderar ytterligare en vaccindos till äldre och riskgrupper.
Restriktioner tas bort 9 februari

03 februari 2022

De flesta pandemirestriktioner och allmänna råd tas bort från och med 9 februari. Det gäller bland annat deltagarbegränsningar, vaccinationsbevis och krav på avstånd mellan sällskap. Vissa råd och rekommendationer kommer dock fortfarande finnas kvar.Solnedgång med korpberget

Anpassade förhållningsregler

20 januari 2022

För att minska frånvaron av personal i många verksamheter när spridningen av covid-19 är mycket hög ändras nu förhållningsreglerna om att stanna hemma från arbete eller skola när man själv eller någon i hushållet är sjuk. 

 
Beslut gällande kultur- och fritidsanläggningar

11 januari 2022

För att minska risken för smittspridning av covid-19 och anpassa verksamheten till Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer har Lycksele kommun tagit beslut kring kommunens kultur och fritidsanläggningar. 


Ritad vild coronavirus

Smittspridningen ökar i kommunen

10 januari 2022

Smittspridningen av covid-19 har ökat markant den senaste veckan. Den senaste statistiken från vecka 1 visar på 48 nya smittade i Lycksele kommun fram till fredagen den 7 januari.   


Inför skolstarten den 12 januari

10 januari 2022

På onsdag den 12 januari kommer eleverna tillbaka till skolan efter jullovet. Lycksele kommuns förskolor och skolor kommer att vara öppna som vanligt efter jul- och nyårshelgerna men vi har beredskap att snabbt vidta åtgärder vid lokala smittoutbrott.  


Screening av vård- och omsorgspersonal

29 december 2021

Från och med torsdag den 30 december kommer det att påbörjas screening två gånger i veckan av kommunal vård- och omsorgspersonal i Lycksele kommun.


Restriktioner Lycksele simhall

29 december 2021

För att begränsa spridningen av covid-19 har Folkhälsomyndigheten infört nya restriktioner för fritidsanläggningar. Det innebär begränsningar för dig som gäst på Lycksele simhall och vi ber om förståelse och hänsyn.kvinna med munskydd och visir

Åtgärder för minskad spridning av covid-19

21 december 2021

Från och med den 23 december gäller nya restriktioner och rekommendationer. Bland annat rekommenderas alla som kan att arbeta hemifrån. Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster. 


symbolisk bild coronavirus

Om familjemedlem är smittad med covid-19

10 december 2021

När någon i ditt hushåll har blivit bekräftad smittad med covid-19 ska alla i hushållet stanna hemma i minst 7 dagar. Är du äldre än förskoleklassålder ska du också testa dig.


Nya åtgärder för att begränsa smittspridning

08 december 2021

Folkhälsomyndigheten inför nya råd och rekommendationer för att begränsa spridningen av covid-19 i samhället och för att minska risken för att hälso- och sjukvården blir för hårt belastad. Från och med den 8 december 2021 rekommenderas alla att hålla avstånd i offentliga miljöer.


Symbolisk bild på coronavirus, rosafärgad virus

Ny rekommendation om testning

02 december 2021

Alla som har varit utanför Norden under de senaste sju dagarna bör PCR-testa sig för infektion av covid-19 så snart som möjligt efter hemkomst. Dessutom gäller särskilda rekommendationer för dig som har besökt vissa länder i södra Afrika. Anledningen är att omikron, den nya virusvarianten av SARS-CoV-2, upptäcks i allt fler länder.


Folkhälsomyndigheten föreslår vaccinationsbevis

18 november 2021

Folkhälsomyndigheten har bett regeringen att införa vaccinationsbevis vid evenemang för personer som är 18 år och äldre från och med den 1 december. Vaccinationsbeviset ska kunna användas vid arrangemang inomhus med fler än 100 deltagare.solnedgång där man suddigt ser folksamling

Avveckling av restriktioner

29 september 2021

Folkhälsomyndigheten bedömer att de allmänna råden om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 kan tas bort i dag den 29 september.


Bild på publik på djurparken

Uppdatering om läget vecka 35

09 september 2021

Folkhälsomyndigheten bedömer att planen för avveckling av restriktioner som infördes på grund av covid-19 kan fortsätta och har därför rekommenderat regeringen att nästa steg kan tas den 29 september. 


Symbolisk bild covid-19

Uppdatering om covid-19 vecka 33

26 augusti 2021

Lycksele kommun har under vecka 33 tre nya fall av covid-19 registrerade enligt den senaste statistiken från Region Västerbotten. Smittspridning sker huvudsakligen i sociala sammanhang, i familjen och vid utlandsresor och deltavarianten står för en större andel av de positiva fallen.
 


Bild på stora bassängen i simhallen med en lekborg i vattnet.

Simhallen öppnar igen

25 augusti 2021

Sedan november 2020 har Lycksele simhall och bowlinghallen varit stängda för allmänheten. Nu öppnar verksamheterna upp igen. Vi återkommer med datum och tider för aktiviteter när det gäller vattenträning, simskola med mera.


Uppdatering om covid-19 vecka 32

19 augusti 2021

Lycksele kommun hade fem nya fall av covid-19 under vecka 32 enligt den senast uppdaterade statistiken från Region Västerbotten. Smittspridningen sker huvudsakligen i sociala sammanhang, i familjen och vid utlandsresor. Deltavarianten står för en större andel av de positiva fallen. 


Hand med handskar håller i en spruta

Vaccination för personer födda 2005 eller tidigare

11 augusti 2021

Nu kan du som bor i Västerbottens län och är född 2005 eller tidigare boka tid för vaccination. Det finns nu vaccin mot covid-19 som är godkända för unga och kunskapen om vilken nytta vaccinet ger har ökat.


En kvinnlig sköterska i vita kläder tar en spruta på en yngre man men munskydd

Uppdatering om covid-19 vecka 30

05 augusti 2021

Under vecka 30 hade vi en person som konstaterades smittad med covid-19 i Lycksele. Vi har ännu inte den senaste statistiken för denna vecka. Men det man kan se är att smittspridningen av covid-19 nu ökar i stora delar av landet. 


För andra veckan i rad - inga fall!

15 juli 2021

För andra veckan i rad fanns inga personer som testades positivt med covid-19 i Lycksele. Att vaccinera sig är en bra åtgärd för att minska risken med en ökad smittspridning under hösten. Nu är tidsbokningen öppen för alla som fyllt 18 år och vaccinationen är gratis.


Lila blommor

Flera restriktioner lättas första juli

01 juli 2021

Rådet att bara umgås i en mindre krets förändras. Istället blir rådet från och med första juli att umgås på ett smittsäkert sätt, till exempel genom att träffas utomhus. 


Skolavslutningen i Lycksele 2021

27 maj 2021

Skolavslutningen närmar sig och även i år kommer Lycksele kommun att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har i samråd med smittskydd, krisledning Lycksele kommun, samt övriga kommuner i Västerbotten beslutat att inga vårdnadshavare ges möjlighet att delta på grundskolans skolavslutning.


Bild på en lila blomma, närbild

Uppdatering om läget vecka 19

20 maj 2021

Glädjande nog så har vi en fortsatt låg smittspridning inom kommunen. Under vecka 19 var det sju fall med konstaterad smitta i Lycksele. 


Person i solnedgången hoppar upp i luften vid en sjö.

Uppdatering vecka 17

06 maj 2021

Bra jobbat Lycksele! Glädjande så ser vi ett fortsatt läge med minskad smittspridning inom kommunen. Under vecka 17 var det bara ett nytt fall med konstaterad smitta. Tillsammans har vi lyckats vända trenden. Nu fortsätter vi att hålla i och hålla ut ett tag till.


bild på eld närbild

Uppdatering vecka 16

29 april 2021

Smittspridningen i Lycksele fortsätter att gå ner. Det är enormt glädjande och visar att vi kan påverka en dålig trend genom att samarbeta och göra ansvarsfulla val.  Nu gäller det att vi inte slappnar av utan fortsätter att hålla i och hålla ut för att smittspridningen ska fortsätta att gå ner.


Uppdatering om läget vecka 15

22 april 2021

Vi ser en liten ökning av antalet smittade med 19 nya fall under vecka 15. Nu fortsätter vi att hålla i och hålla ut så att den positiva trenden vi haft den senaste tiden fortsätter.


Bild på en hand med plasthandske som håller i en spruta

Anpassade rekommendationer efter vaccination

16 april 2021

Alla vaccinerade får nu träffa fler människor inomhus och gemensamma aktiviteter kan återupptas inom äldrevård. Det beskedet gav socialminister Lena Hallengren (S) i dag. De nya riktlinjerna gäller för alla som har fått minst en dos vaccin och det har gått minst tre veckor efter första sprutan.


Uppdatering av läget vecka 14

15 april 2021

Vi ser återigen en ökning av smittade av covid-19 i Lycksele med 18 nya smittade under vecka 14. Nu fortsätter vi att hålla ut så att den positiva trenden vi har haft den senaste tiden håller i sig.


Beslut gällande fritidsanläggningar

19 mars 2021

Regeringen har rekommenderat att regional och kommunal verksamhet som inte är nödvändig, bör hållas stängda till och med 1 april.  Detta innefattar dock inte idrotts- kultur- och fritidsaktiviteter för barn och unga födda 2002 eller senare, varken inomhus eller utomhus.


Uppdatering om läget vecka 11

18 mars 2021

Det är nu snart ett år sedan det första covid-19 fallet konstaterades i vår kommun. Ett år senare har totalt 1472 smittats, varav 46 under vecka 10. Det är utifrån Region Västerbottens samt Folkhälsomyndighetens antal redovisade fall per kommun fram till förra veckan.


Bild på en hand och datorplatta

Uppdatering om fjärrundervisning i Lycksele

17 mars 2021

Nya beslut har tagits kring fjärrundervisningen på högstadiet och gymnasiet och vad som gäller fram till påsklovet. Årskurs 9 på Finnbacksskolan återgår nästa vecka till platsförlagd undervisning. 


Illusterad graf på smittade under perioden vecka 5-9

Uppdatering om läget vecka 10

11 mars 2021

Smittspridningen i Lycksele är fortsatt hög men antal rapporterade fall per vecka har minskat. Läget är allvarligt. Under vecka 9 har vi 49 personer konstaterat smittade inom kommunens verksamheter. 19 personal, 25 elever och fem brukare. Sedan 8 mars har vi sex personer smittade varav tre personal och tre elever.


Linjediagram med antal smittade vecka 4, 5, 6, 7 och 8

Uppdatering om läget vecka 9

04 mars 2021

Smittspridningen i Lycksele är fortsatt hög men antal rapporterade fall per vecka har minskat. Läget är allvarligt. Vi har under februari månad 433 personer konstaterat smittade inom kommunens verksamheter. 171 personal, 239 elever och 23 brukare. Sedan 1 mars har vi 10 personer varav 5 personal, 1 elev och 4 brukare.


Furuviksskolans byggnad

Distansundervisning för årskurs 6 på Furuviksskolan

04 mars 2021

Under perioden 4-5 mars kommer årskurs 6 på Furuviksskolan att ha distansundervisning. Detta som ett led att minska smittspridningen då fall av smitta har rapporterats bland personal och elever inom årskurs 6. Skolan följer noga utvecklingen av smittläget och nya beslut kan komma snabbt.


Stadshuset Lycksele kommun

Lägesrapport Lycksele kommun

25 februari 2021

På kommunnivå är 1113 personer smittade av covid-19 i Lycksele sedan pandemins början, varav 310 är nya under vecka 7. Det är utifrån Folkhälsomyndighetens antal redovisade fall per kommun fram till och med 21 februari. Det innebär att Lycksele även vecka 7 har den största smittspridning i landet, med 253 smittade/10 000 innevånare. Sorsele, Åsele och Skellefteå är också kommuner med ett mycket högt antal sjukdomsfall förra veckan.


Förlängning av rekommendationerna

23 februari 2021

Utifrån ett fortsatt allvarligt läge förlänger Region Västerbotten rekommendationerna till 21 mars. Nu ingår tillägg för användande av munskydd även utanför hälso- och sjukvården.


Rekommendationer på fler språk

22 februari 2021

Information about the coronavirus/covid-19 in other languages.
Det är viktigt att vi alla följer rekommendationerna för att skydda dig och andra från smitta. 

Lyckseles kommunchef informerar

18 februari 2021

Den stora smittspridningen i Lycksele är på en oroande nivå. Här informerar Lyckseles kommunchef Ingela Gotthardsson om läget i Lycksele.


En man serverar elever mat

Utlämning av matlådor

17 februari 2021

Från och med torsdag den 18 februari kan elever som har fjärrundervisning (gäller högstadie- och gymnasieelever) hämta ut beställda matlådor nära sitt hem. 


Äldre kvinna sitter ner och får en spruta av kvinna med visir och munskydd.

Vaccineringen i Lycksele

15 februari 2021

Vaccineringen på våra särskilda boenden för äldre är helt klar. Harriet Hedman på särskilda boendet Öregården i Örträsk var en av de första att bli vaccinerad mot covid-19 i vår kommun. Hon har även fått sin andra vaccinspruta, vilket innebär att hon nu är helt vaccinerad. 


symbolbild corona

Stor personalfrånvaro inom verksamheter

12 februari 2021

Sedan den första februari har vi hittills 81 personal och 125 elever smittade inom kommunens verksamheter. Läget är allvarligt och det gäller att alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de regler som gäller för Västerbotten.

 


Uppdatering om fjärr- och distansundervisning

11 februari 2021

Här följer en uppdaterad information från skolan om fjärr- och distansundervisning i Lycksele. I samråd med smittskydd på Region Västerbotten har Lycksele kommun tagit nya beslut kring fjärrundervisningen på Finnbacksskolan och Utbildningscentrum/Tannbergsskolan, samt distansundervisningen på Forsdalaskolan. 


bild på hand som håller i en spruta

Smittspridningen i Lycksele

10 februari 2021

Smittspridningen i Lycksele är för närvarande mycket hög och det påverkar många av kommunens verksamheter. Lycksele kommun följer noga utvecklingen och agerar efter myndigheternas rekommendationer. Målet är att på lång sikt skapa uthållighet i samhällets viktiga funktioner. 


symbolisk bild coronaviruset

Särskilda rekommendationer för Västerbotten

09 februari 2021

Trycket på vården och antalet smittade i länet ökar kraftigt. Med anledning av det så har Region Västerbotten tillsammans med Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen Västerbotten fattat beslut om att införa särskilda regionala rekommendationer som tillägg till de nationella rekommendationerna.Bild på Forsdalaskolan framsida

Distansundervisning för årskurs 1 på Forsdalaskolan

07 februari 2021

Från och med i morgon den 8 februari införs distansundervisning för årskurs 1 på Forsdalaskolan och under hela nästa vecka. Det som ett led i att minska smittspridningen och för att klara personalförsörjningen. Skolan följer noga utvecklingen av smittläget och nya beslut kan komma snabbt.


framsidesbild Tannen

Fjärrundervisning för Tannbergsskolan

04 februari 2021

Från och med i morgon fredag den 5 februari och under hela vecka 6 kommer Utbildningscentrum/Tannbergsskolan att gå över till fjärrundervisning.symbolbild corona

Uppdaterad information från Finnbacksskolan

01 februari 2021

Vi har i dag sex elever som den senaste veckan konstaterats smittade av covid-19 på Finnbacksskolan. Samtliga elever i årskurs 8 på Finnbacksskolan har fjärrundervisning under den här veckan. Skolan följer noga utvecklingen av smittläget och nya beslut kan komma snabbt.


Fjärrundervisning för alla elever i årskurs 8

31 januari 2021

Samtliga elever i årskurs 8 på Finnbacksskolan kommer att få fjärrundervisning under kommande skolvecka. Beslutet togs under söndagskvällen i samråd med smittskydd på Region Västerbotten.


Information till vårdnadshavare

29 januari 2021

Vi har under fredag eftermiddag fått information om att en person som testat positivt för covid-19 har befunnit sig på skolan under smittsam period.


Uppdatering om läget vecka 4

29 januari 2021

För tillfället har vi fem personer som är konstaterat smittade med covid-19 inom Lycksele kommuns verksamheter mellan perioden den 21 till 27 januari.


Framsida Lycksele bibliotek, vinterbild

Öppettider för våra verksamheter

26 januari 2021

Från och med onsdag den 27 januari öppnar bibliotekets lokaler igen. Det är snabba biblioteksbesök som gäller - låna, lämna, gå. Den 27 januari öppnar även fritidsanläggningar för träning och fritidsaktiviteter för personer födda 2005 och senare. Framsidesbild på Tannbergsskolan

Justerad rekommendation om distansundervisning i gymnasieskolan

21 januari 2021

Utifrån de nya rekommendationerna om gymnasieskolan som kom i dag så har nya beslut tagits kring undervisningen för eleverna på Tannbergsskolan. Från och med måndag 25 januari blir det delvis fjärr- och distansundervisning för eleverna.


Symbolbild corona

Lägesrapport vecka 2

15 januari 2021

För tillfället har vi sju konstaterat smittade inom Lycksele kommuns verksamheter räknat från den första januari. Tre personal och fyra brukare. I kommunen i stort är det 18 nya konstaterat smittade sedan förra veckan. Bild på kvinna med visir

Ny tillfällig pandemilag från och med 10 januari

12 januari 2021

Från och med den 10 januari så gäller en ny pandemilag för covid-19 i Sverige. Syftet med den nya tillfälliga pandemilagen, som gäller till sista september 2021, är att regeringen ska kunna besluta om fler åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19.


Skolstart vårterminen 2021

08 januari 2021

Efter ett långt jullov startar alla skolor upp igen för vårterminen måndag 11 januari. Här kan du läsa information om vad som gäller för de olika årskurserna. 


Äldre man får en spruta i armen av sköterska med skyddsutrustning.

Vaccineringen har startat i Lycksele

07 januari 2021

Under torsdagen påbörjades vaccineringen mot covid-19 på Lycksele kommuns särskilda boenden. En av de första att vaccineras var Svante Axelsson och Harriet Hedman boende på Öregården i Örträsk.


Lycksele bibliotek informerar

05 januari 2021

Med start måndag den 11 januari kan du ringa eller mejla biblioteket och berätta vad du vill låna så plockar personalen ihop en kasse till dig.


Bild på bilväg vinterbild

Munskydd i kollektivtrafiken

04 januari 2021

Från och med den 7 januari 2021 rekommenderas munskydd i kollektivtrafiken klockan 7–9 samt 16–18 vardagar, i hela landet.


symbolisk bild corona

Uppdatering om läget vecka 53

30 december 2020

Från förra veckan har vi inga nya bekräftat smittade av covid-19 inom Lycksele kommuns egna verksamheter. Under nästa vecka inleds vaccineringen i Lycksele. 


Lycksele Airport blir en beredskapsflygplats

29 december 2020

Regeringen utser 16 flygplatser till temporära beredskapsflygplatser för att säkra ambulanstransporter under pandemin. En av flygplatserna som berörs är Lycksele flygplats.


symbolisk bild corona

Uppdatering om läget vecka 52

23 december 2020

Glädjande så ser vi ett fortsatt läge med minskad smittspridning inom kommunen. Men det är fortfarande viktigt att ta ansvar och fortsätta följa rekommendationer och allmänna råd. Situationen kan förändras snabbt.


Tannbergsskolan tagen från framsidan på vintern

Fortsatt distansundervisning efter lovet

22 december 2020

Regeringen har beslutat att gymnasieskolorna ska fortsätta med fjärr- och distansundervisning fram till den 24 januari 2021. Det innebär att distans och fjärrundervisningen på Utbildningscentrum/Tannbergsskolan fortsätter efter jullovet. 


Idrottsanläggningar stängs i Lycksele

21 december 2020

Regeringen har meddelat nya hårdare corona-åtgärder som införs i hela landet. Det genom ytterligare nationella restriktioner för att stoppa smittspridningen. För Lycksele kommun innebär det att samtliga av kommunens idrottsanläggningar inomhus, däribland ishallen och sporthallar stängs från och med i dag.


Lycksele bibliotek stängt

21 december 2020

Regeringen har meddelat nya hårdare corona-åtgärder som införs i hela landet. Det genom ytterligare nationella restriktioner för att stoppa smittspridningen.


symbolisk bild på coronavirus

Uppdatering om läget vecka 51

18 december 2020

Vi ser ett fortsatt läge med minskad smittspridning inom kommunen. Men det är fortfarande viktigt att ta ansvar och fortsätta följa rekommendationer och allmänna råd. Situationen kan förändras snabbt. 

 


symbolbild corona

Information om läget inom omsorgsverksamheten

15 december 2020

Maskrosen har som tidigare meddelats haft fem boende med konstaterad covid-19. Vi måste tyvärr meddela att en av personerna har avlidit i sviterna i covid-19. Våra tankar går till de anhöriga.Uppdatering om smittläget vecka 50

09 december 2020

Vi ser ett fortsatt läge med minskad smittspridningstakt inom kommunen. Men det är fortfarande väldigt viktigt att ta ansvar och fortsätta följa rekommendationer och allmänna råd. Situationen kan förändras snabbt.


Coronavirus

Uppdatering om smittläget för Lycksele kommun vecka 49

04 december 2020

Denna vecka ser vi ett fortsatt läge med minskad smittspridningstakt inom kommunen. Men det är fortfarande väldigt viktigt att ta ansvar och fortsätta följa rekommendationer och allmänna råd. Läget kan förändras snabbt.


Tannbergsskolan med vinter utanför huset

Fjärrundervisning fram till och med 6 januari

04 december 2020

Tannbergsskolans distans- och fjärrundervisning fortsätter som planerat fram till jullovet. Kommunens tidigare beslut och Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som kom igår stämmer bra överens med varandra.


Uppdatering om smittläget för Lycksele kommun vecka 48

25 november 2020

Vi har i dag 90 konstaterat smittade inom Lycksele kommuns egna verksamheter. Av dessa är 45 personal, 37 elever och åtta brukare. Detta gäller perioden mellan den 4 och 25 november. Observera att siffrorna kan förändras snabbt. Bemanningsläget är ansträngt inom vissa verksamheter. 

 


bILD PÅ tANNBERGSSKOLAN FRAMIFRÅN

Information om fortsatt fjärrundervisning

25 november 2020

Utbildningscentrum/Tannbergsskolan har gjort en planering för fortsatt fjärrundervisning och vad som gäller för enskilda program fram till jullovet.


Livsmedelsföretagare i Lycksele kommun

24 november 2020

Fram tills nyligen har myndighetsnämnden kunnat genomföra livsmedelskontroller fysiskt och på plats. Med anledning av den ökande smittspridningen av covid-19 kommer denna typ av kontroll tillfälligt att upphöra.


Uppdaterad information om Skogsgläntan

23 november 2020

Sedan vecka 46 har kommunen två brukare som konstaterats smittade med covid-19 på äldreboendet Skogsgläntan. Vi måste tyvärr meddela att en av personerna i helgen har avlidit i sviterna i covid-19. Våra tankar går till de anhöriga.


bild på skidspår

Lokala föreskrifter i Lycksele

20 november 2020

Folkhälsomyndigheten har, efter samråd med bland annat smittskyddsläkare och länsstyrelser i Västerbottens län, Kalmar län och Norrbottens län fattat beslut om skärpta allmänna råd. Syftet är att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor.symbolisk bild corona

Uppdatering om smittläget vecka 47

18 november 2020

Vi har i dag 67 konstaterat smittade inom Lycksele kommuns verksamheter. Detta gäller perioden mellan den 4 -18 november. Observera att siffrorna kan förändras snabbt. Bemanningsläget är ansträngt inom vissa verksamheter. 


bild på Norrängsskolan

Information till vårdnadshavare

17 november 2020

Lycksele kommun får en del frågor om vad som gäller i fråga om rättigheter och skyldigheter för barn och unga i förskola och skola med anledning av covid-19. Frågor har även handlat om varför förskolor och skolor inte stängs med anledning av det ökade smittläget i Lycksele kommun.


Max åtta personer får samlas

17 november 2020

Regeringen föreslår att allmänna sammankomster begränsas ytterligare. Från och med 24 november och fyra veckor framåt får endast åtta personer delta vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Samtidigt tas det tidigare undantaget för tillställningar på serveringsställen bort.


symbolisk bild corona

Uppdatering om smittläget för Lycksele kommun

13 november 2020

Vi har i dag 50 konstaterat smittade inom Lycksele kommuns verksamheter. Av dessa är 27 personal, 21 elever och två är brukare på Skogsgläntan. Observera att siffrorna kan förändras snabbt. Bemanningsläget är ansträngt inom vissa verksamheter. Åtgärder på Finnbacksskolan

12 november 2020

Finnbacksskolan har gjort ett flertal åtgärder för att förhindra smittspridning. För att minska kontakten mellan elever på luncherna så äter en del klasser sin lunch på fritidsgården Midgård. Skolan försöker också glesa ut i klassrummen för att hålla avstånd mellan varandra.


Vinterbild Tannbergsskolans framsida

Fortsatt fjärrundervisning på Tannbergsskolan

12 november 2020

Fjärrundervisningen på Tannbergsskolan fortsätter under vecka 47 för gymnasieskolan. Under vecka 47 kommer även grundvux att arbeta med fjärrundervisning. Gymnasiesärskolan fortsätter med undervisning på plats.


Bild på Lycksele bibliotek framsida

Ändrad service på Lycksele bibliotek

11 november 2020

Ändrad service på Lycksele bibliotek på grund av rådande restriktioner inom Västerbotten. Gäller 2020-11-11 t.o.m. 2020-12-08 och kan komma att förlängas.


Smittad på äldreboende i Lycksele

10 november 2020

Spridningen av covid-19 ökar i Lycksele. Nu finns även ett konstaterat fall inom vårt äldreboende Skogsgläntan. Vi har en brukare i verksamheten som efter provtagning är konstaterad smittad.


Bild på bassäng i simhallen

Kommunen stänger verksamheter

10 november 2020

Stängningen av Lycksele simhall, bowlinghallen och fritidsgårdarna Midgård och Loftet förlängs en månad. Verksamheterna kommer att hålla stängt för allmänheten fyra veckor framåt.Nya allmänna råd i Västerbotten

10 november 2020

Spridningen av covid-19 ökar i länet. Läget är allvarligt och för att bromsa smittan krävs ett förändrat beteende. Därför gäller från och med i dag nya, lokala allmänna råd i Västerbotten.


genrebild coronavirus

Smittspridningen i Lycksele kommun har ökat

09 november 2020

Vi har den 9 november 29 personer som är konstaterat smittade inom Lycksele kommuns egna verksamheter. Detta berör både personal inom olika verksamheter och elever.


bild på Tannbergsskolan vinterbild

Ökad smittspridning i kommunen

05 november 2020

Just nu ser vi en ökning av covid-19 i Lycksele kommun, bland annat inom flera av våra egna verksamheter. Exakt hur många nya fall vi har i Lycksele kommun vet vi ännu inte då statistiken som är nerbruten på kommunnivå släpar efter.


bild på coronavirus ritad

Tillsammans hjälps vi åt för att bromsa smittan

04 november 2020

Den största ökningen sedan pandemins början har nu skett i Västerbotten. Smittan ökar både i länet och landet och vi måste alla hjälpas åt för att bromsa utvecklingen. Nu är det extra viktigt att följa rekommendationerna, för din egen skull och för andras.


bild på innergård Skyttens äldreboende med blomma i förgrund och suddade kvinnor i bakgrunden

Besök på våra särskilda boenden

16 oktober 2020

Den första oktober upphörde det nationella besöksförbudet på våra särskilda boenden. Något som var mycket efterlängtat för många. Lycksele kommun säkerställer nu att det finns förutsättningar för att besöken kan genomföras på ett säkert sätt.


Äldre och yngre kvinna spelar sällskapsspel tillsammans, skrattar och ler.

Besöksförbudet på kommunens äldreboenden upphör

01 oktober 2020

Det nationella besöksförbudet på äldreboenden upphör från och med den första oktober. Om du vill besöka någon som bor på våra särskilda boenden i Lycksele kommun ber vi dig att först kontakta boendet för att få information om vilka rutiner som gäller inför besöket.Bild värmeljus

Våld i nära relationer

01 juli 2020

Är du rädd för någon närstående? Har du sett eller upplevt hot eller våld hemma? Är du orolig för någon annan som är utsatt för våld? Har du utsatt/är du orolig för att du ska utsätta någon för våld? Det finns hjälp att få!


Information till närstående

24 juni 2020

Information till närstående som har anhöriga på ett av Lycksele kommuns vård- och omsorgsboenden.Kontakta sidansvarig: Webmaster

Uppdaterad den 12 november 2020