Kommunalförbundet LYSTKOMs hemsida


Kundtjänst aktiverar kalenderkoppling

Under april och maj kopplar kundtjänst ihop hänvisningssystemet TRIO med kalendern i Outlook.  Kalenderkopplingen innebär att när man har en bokad tid i sin kalender kommer telefonen automatiskt att stängas och hänvisas.

Den som är anställd behöver alltså inte längre logga in för att göra en hänvisning och den som ringer får besked om vilken tid som användaren är tillbaka. Det underlättar både för den anställde, den som ringer och kundtjänst som snabbt kan ge rätt besked.

Kalenderkopplingen kommer att fungera för alla anställda i Lycksele, Storuman, Vilhelmina och Åsele kommuner som har en egen anknytning och en användare i Outlook. När man gör en kalenderbokning med tillgänglighetsstatus Upptagen eller Frånvarande blir det en automatisk hänvisning för anknytningen (blir en hänvisning i Trio). Det underlättar  genom att man slipper logga in Trio för att manuellt lägga in en hänvisning.

Den som ringer får ett hänvisningsbesked och får också veta när den man söker är tillgänglig igen. Kundtjänst kan också, med hjälp av hänvisningen, snabbt se och tala om när någon är upptagen och ge besked om när man kan återkomma. Vill en användare ha sin telefon öppen även om det finns en kalenderbokning går det enkelt att ändra kalenderbokningen så att den visas som Tillgänglig och då kommer telefonen inte att stängas.

 

imagecebxl.png

 

”Så himla skönt att slippa gå in och lägga in allt själv. Funkar toppen!”, säger en användare som redan har fått kalenderkopplingen.

”Jag är jättenöjd. Så bra att kunna lägga bort ett moment i vardagen som jag hela tiden glömmer bort”, säger en annan användare.

”Ibland vill jag ha min anknytning öppen, men då är det ju bara att sätta Tillgänglig i kalenderbokningen”, är ytterligare en kommentar från en användare som har kalenderkoppling.

Klicka på länken till höger för att se en instruktionsfilm om hur kalenderkopplingen fungerar.

Användare i Storuman, Vilhelmina och Åsele kommer att få information när uppsättningen är klar för respektive organisation.

 

Fotograf: Marie Ahlqvist

Uppdaterad den 7 maj 2021