Lycksele Avfall och Vatten AB


Chef till vatten- och avloppsenheten sökes

Vy över Umeälven i Lycksele, text vi söker VA chef

Vill du vara med och påverka vår utveckling framåt? Vi söker en kommunikativ och målinriktad VA-chef som motiveras av utveckling och konstruktiva samarbeten.

Vi erbjuder
Vi är ett litet bolag som verkar i en bransch som står i fokus just nu, både i Sverige och i övriga världen. Investeringar och kärnkompetens tillsammans med förnyelse och innovation är vår verklighet. Vi kan erbjuda dig en händelserik arbetsplats med stora möjligheter att påverka framåt. Hos oss är utveckling en självklar förutsättning på vår förändringresa som redan har startat!

Ditt nya arbete
Som VA-chef är du ytterst ansvarig för VA-enheten med åtta underställda samt administrativ personal gemensam med avfallsenheten. Du svarar direkt under vd för enhetens ledning, ekonomiska planering och uppföljning samt säkerställer att instruktioner, lagar och rutiner efterlevs. Du blir direkt delaktighet i nyanläggningar och renoveringar och har dessutom en nyckelroll i vårt övergripande utvecklingsarbete för att säkerställa fortsatt förtroende från våra kunder och ägare. En viktig del av arbetet är att samverka med andra kommuner för att hitta nya vägar framåt.

Du utgår från Lycksele och rapporterar till vd. Du ingår i bolagsledningen tillsammans med vd och avfallschef och bidrar därmed aktivt till vårt gemensamma arbete att nå bolagets övergripande mål. Tjänsten är säkerhetsklassad. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina kvalifikationer
Du har några års erfarenhet av ledarskap som inkluderat ekonomi, planering och projektledning. Har du dessutom erfarenhet av VA-projektering och/eller utredningsarbete inom vatten- och avloppsektorn är det starkt meriterande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av förhandling och entreprenadjuridik. Du bör ha teknisk/naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå eller likvärdigt. Du är väl förtrogen med Office och sätter dig bekvämt in i nya IT-system. Dessutom uttrycker du dig flytande på svenska i både tal och skrift. Tjänsten kräver B-körkort.

Du är en utvecklingsinriktad ledare som förstår värdet av samarbete och som har förmågan att beslutsamt prioritera bland olika frågeställningar. Du är en strategisk person som drivs av att nå resultat med hög kvalitet. Rollen förutsätter ett väl utvecklat kund- och miljöfokus samt ett ledarskap som genomsyras av handlingskraft, tillit och god kommunikation.

Din ansökan
Vi samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Gällande tjänsten går det bra att kontakta vd Thomas Grenbäck, 0950-167 52.

Välkommen med din intresseanmälan märkt VA-chef senast 7 november 2021 via www.vedea.se/CV.

Organisationsbeskrivning
Lavab, Lycksele Avfall och Vatten AB, är ett helägt dotterbolag till Lycksele Stadshus AB, som i sin tur ägs av Lycksele kommun. Vi ansvarar för vattenförsörjning, rening av avloppsvatten samt kommunal avfallshantering i Lycksele kommun med drygt 12 000 invånare.
Lycksele Avfall och Vatten AB arbetar ständigt förbättra miljön och för att arbeta mot de miljömål som är antagna i Agenda 2030. Bolaget har idag 22 anställda som omsätter ungefär 40 miljoner fördelade på tre verksamheter, Avfall, VA och en kommersiell containerverksamhet som inte omfattas av det kommunala ansvaret. Läs gärna mer om oss via
 www.lavab.nu

Uppdaterad den 13 oktober 2021