Till huvudinnehåll
    LAVAB > Om oss > Teckningstävlingen "En Hållbar Värld"

Teckningstävlingen "En Hållbar Värld"

2023 startade Lycksele Avfall och Vatten upp teckningstävlingen ”En Hållbar Värld”.

Till Teckningstävling bjöds alla klasser in från årskurs tre till fem i Lycksele kommun. Temat för tävlingen var "Återvinning och Miljö".

Alla klasser som anmälde sig fick besök av Lavab. Under besöket informerade vi om vårt arbete på Lavab och barnen fick en praktisk uppgift som innebar att sortera förpackningar korrekt.

Det vinnande bidraget kommer att pryda våra avfallsbilar och vinnarklassen får även möjligheten att skänka 5000 kronor till en miljöorganisation. Dessutom arrangeras ett litet evenemang där avfallsbilen visar upp sin nya design och bjuder klassen på glass.

Genom teckningstävlingen vill vi nå ut till unga invånare i Lycksele för att belysa vikten av att ta hand om våra resurser på ett ansvarsfullt sätt, inklusive korrekt återvinning av förpackningar. Vi vill också skapa förståelse för hur vårt levnadssätt och konsumtionsvanor påverkar naturen, djurlivet och framtiden på vår enda planet, jorden. Temat för tävlingen är återvinning och miljö.

Den första tävlingsperioden har avslutats och ska nu utvärderas. Vi återkommer med eventuellt startdatum för nästa tävlingsomgång.

Det vinande bidraget visas upp lite längre fram i vår. Håll utkik efter våra avfallsbilar och följ våra sociala medier, Instagram och Facebook. 

Uppdaterad den 7 mars 2024