Till huvudinnehåll
  LAVAB > Om oss > Teckningstävlingen "En Hållbar Värld"

Teckningstävlingen "En Hållbar Värld"

I år startar Lycksele Avfall och Vatten AB upp en tävling som vi hoppas ska bli återkommande. Vi bjuder in alla klasser i årskurs tre - fem i Lycksele kommun att delta i teckningstävling "En Hållbar Värld". Det vinnande bidraget kommer att pryda våra avfallsbilar.

Med den här teckningstävlingen vill vi nå ut till unga Lycksele­bor för att belysa hur viktigt det är att ta hand om våra resurser på rätt sätt, till exempel återvinna sina förpackningar rätt men också skapa förståelse för att hur vi lever och konsumerar påverkar natur, djur och framtiden här på vårt enda jordklot. Temat i år är återvinning och miljö.

Så här enkelt deltar man
Anmälaningar tas emot från och med nu till 16 november 2023, under den här tiden kan man när som helst hoppa in i tävlingen. Tävlingsbidrag ska vara inlämnat senast 31 december 2023.

 • Anmäl din klass eller flera klasser från och med nu och fram till 16 november.
 • Bjud in oss till en lektion där vi presenterar tävlingen och
  berättar lite om vår verksamhet, Lycksele Avfall och Vatten. Detta gör du redan i din anmälan, lämna tre förslag på tider som passar er.
 • Klassen tar fram ett eller högst tre bidrag till teckningstävlingen. Hur ni antar utmaningen är upp till er, jobba alla tillsammans, i mindre grupper eller var för sig och där efter röstar fram de bidrag ni vill ska representera klassen.
 • Bidraget behöver vara ritat på ett A3, gärna med lite stuns i, för att sedan vara möjligt att trycka upp stort på avfallsbilen.
 • Skicka in eller lämna in bidraget till oss. Det får inte vara vikt.

När och hur utses vinnaren?
Vinnarteckningen utses under januari eventuellt februari 2024 av en jury bestående av tjänstepersoner på Lycksele Avfall och Vatten AB. I mars månad kungörs vem som har vunnit och där efter kommer konstverket att sättas upp på våra avfallsbilar.

Vad vinner man?

 • Uppmärksamhet, vinnande teckningsbidrag pryder våra avfallsbilar under en tid samt visas upp på vår hemsida och i våra sociala medier.
 • En summa på 5000 kronor att skänka till en miljöorganisation. Välj mellan några utvalda organisateioner (motivera gärna efter vinst varför ni valde just den miljöorganisation):
  • Vi-skogen (Vi-skogen planterar träd som tar människor ur fattigdom. Varje trädplanta som planteras är livsviktig. Träden förbättrar klimatet och ger människor förutsättning för ett bättre liv)
  • Världsnaturfonden (WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen.)
  • Naturskyddsföreningen (Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation med en vision om en hållbar framtid på en frisk och levande planet.)
  • Skydda skogen (Skogen är vårt största landbaserade ekosystem. Naturliga skogar lagrar stora mängder kol och påverkar klimatet, renar luften vi andas, är en del i vattnets kretslopp, är livsmiljö för en myriad av arter.)
  • Fältbiologerna (Fältbioligerna är Sveriges största ideella förening för natur- och miljöintresserade unga mellan 6-25 år och har funnits sedan 1947.)
 • Ett litet event på skolan där vi visar upp avfallsbilen, bjuder klassen på glass och frukt. 

 

Med ett deltagande godkännes att Lycksele Avfall och Vatten har full rättighet till inskickat bidrag att använda i tryckta så som i digitala medier.

Uppdaterad den 28 augusti 2023