Till huvudinnehåll

Hushåll

Bor du i en- eller tvåbostadshus har du fått ett nytt avfallskärl som tar emot matavfall och restavfall separat från varandra. Det gröna 80, 190 eller 370 liters kärlet har bytts ut till ett svart 240 liters kärl. I det svarta kärlet finns det två fack, ett för matavfall märkt med en äppelskrutt och ett för restavfall märkt med en avfallspåse.

Behöver du mer utrymme till ditt restavfall kan du beställa till ett 190 liters kärl. Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig!

Bor du i ett flerfamiljshus har ditt bostadshus ett eller flera bruna kärl till matavfallet, dessa står placerade på gården eller i ett miljörum. 

Vid eventuell utflytt lämnar du resterande matavfallspåsar samt hållare till nästa hyresgäst. Hållaren till matavfallspåsen tillhör lägenheten.

Har du ett fritidshus i vår kommun. Alla fritidshus som idag har "eget kärl" abonnemang får sitt gröna avfallskärl utbytt till ett nytt tvådelade kärl för utsortering av matavfall under våren 2022, om allt går enligt plan under maj månad. Läs mer här

Se filmen om utsortering av matavfall

Filmen visar hur du enkelt och på bästa sätt sorterar ut ditt matavfall från ditt restavfall. Tack för resten!

Uppdaterad den 14 mars 2022