Lycksele Avfall och Vatten AB

    LAVAB > Svart kärl och matavfallspåsar

Svart kärl och matavfallspåsar

Svart 240 L kärl  med två fack i genomskärning för matavfall och restavfall

Detta svarta tvådelade kärlet rymmer totalt 240 liter, 140 liter till restavfallet och 100 liter till matavfallet. Bilden visar kärlet i genomskärning för att visa var matavfallspåsarna hamnar.

Det nya svarta avfallskärlet tar emot både ditt matavfall och ditt restavfall separerat från varandra i två olika fack.

Det är i det mindre facket som är markerat med en äppelskrutt du slänger ditt matavfall. Där är kärlet också försett med en liten ”frys- och torkhylla” att först ställa matavfallspåsen på, när du vid nästa tillfälle kommer ut med ditt matavfall lyfter du ner påsen från hyllan och ställer dit nästa påse.

Botten på matavfallssidan är också försedd med ett galler som hjälper till att motverka att matavfallspåsarna fryser fast. Detta galler kan vikas upp och ner, det ska dock alltid vara nere, du viker upp när du ska rengöra kärlet för att komma åt att rengöra botten.

De små hålen på sidan av kärlet är till för ventilation.

Kärlet är framtaget av återvunnen plast.

Du som kund får matavfallspåsar gratis. Avfallspåsen ska alltid ställas i påshållarn och plattas ut ordentligt över botten.

Viktigt är att endast använda dessa speciellt framtagna matavfallspåsar till matavfallet och inte vilken papperspåse som helst.

Din matavfallspåse bör bytas ut var tredje dag för att hålla sig fräsch, fyll inte påsen över den streckade linjen.

När dina papperspåsar börjar ta slut kommer de att finnas att hämta på många av våra mataffärer i kommunen och på vår återvinningscentral.

Bor du i lägenhet får du matavfallspåsar av hyresvärden eller bostadsrättsföreningen.

STARTPAKET
Vid utplacering av det svarta kärlet kommer ett startpaket med (detta hittar du inuti kärlet) en slaskskrapa, speciellt framtagna matavfallspåsar (ungefär en årsförbrukning) tillsammans med en plasthållare att ställa påsen i.

Uppdaterad den 15 november 2021