Outdoor

Närheten till naturen är en av de många fördelar som finns i Lycksele. Kommunen är stor till sin yta och det finns mycket natur att vistas i – här finns det ingen risk att det upplevs trångt, det finns helt enkelt ytor för alla.

 

Det finns det mycket att se och uppleva. Du kan bland annat vandra på några av våra vandringsleder, besöka våra skogspärlor, paddla eller fiska i våra vatten och älvar.

 

Vandring, löpning och cykling

Under sommaren 2020 föddes Lyckseles första cykelled – Ponderosaleden på cirka 8 km. Den startar vid golfbanan på Solsidan, sedan går den genom skogspartier bort mot Lycksbäcken till det som kallas Ponderosaområdet. Den följer gamla stigar, skoterled och grusväg, så den har alla variationer och ska passa för de flesta att cykla på. Längre fram i tid är en vandringsled efter Paubäcken under upprustning – den kommer även att cykelanpassas.

Här finns exempel på några guldkorn för den som vill vandra:

Smörbanan (7 km)

Grivetjärnsberget (6,6 km)

Magdalenastigen (cirka 2 km)

Vormforsen (cirka 1,5 km)

Poas och Storbergkojan

 

För den som vill göra en utflykt med en fikakorg finns här tips på några pärlor – både korta som längre strapatser:

Bocksliden

Bäcknäs

Bålforsen

Kåtaberget

Lycksberget

Norrbäck

Paubäcken

Tuggenbäcken

Örträsk

 

Paddling

För den som vill utforska Lycksele kommun från vattnet så är det ett utmärkt sätt att paddla. Här finns allt från flerdagsturer i långa sammanhängande vattendrag till korta dagsturer i spännande sjösystem. Här finns något för alla intressen och kunskapsnivåer. Läs mer om kanotleder.

 

Jakt & fiske

Lycksele är känt för sina fina jakt- och fiskemarker. Strömmande vattendrag, lugna vattendrag, ädelfisk eller abborre – här finns det något för alla drag eller flugor. I Vindelälven vandrar laxen och det är såklart kungen av vattnen. Ta chansen att försöka lura den store!

Tips på fina fiskevatten hittar du på fiskailappland.se