Anläggningar i Lycksele

I Lycksele finns en mängd olika anläggningar anpassade för olika typer av aktiviteter och upplevelser. Här får du förhoppningsvis en samlad bild av vilka typer av anläggningar som finns här. 

 

Det stora intresset för sport, idrott och motion har resulterat i byggandet av flera anläggningar i Lycksele kommun.

 

Multifunktionsarenan

Multifunktionsbanan är en utomhusarena som har fyra slingor finns med olika svårighetsgrader. På sommaren kan du åka rullskidor, köra rullstol, promenera och springa. Vintertid kommer slingan på 2,5 km vara konstsnöspår. Den kortaste slingan runt Långtjärn på 1,3 km kan alla åka rullskidor eller köra rullstol. På sträckorna 2 km, 3 km och 4 km är det mer kuperad terräng.

 

Bocksliden

I Bocksliden finns tre liftar, varav en ny barnlift med ett åkband. I slalombacken hittar du också en så kallad funpark med hopp för mer trickbetonad åkning. Vill du i stället åka längdskidor finns ett fyra kilometer långt skidspår.

https://www.bocksliden.se

 

Ishall

I Lycksele finns möjlighet att åka skridskor både ute och inne. I Swoosh Arena finns både föreningsdriven åkning, såsom konståkning och ishockey, samt allmänhetens åkning.

Så länge vädret tillåter, spolas även några grus- och asfaltsplaner i kommunens statsdelar. Lycksele kommun plogar bort snö från de planer som är spolade, men först efter att gång- och cykelvägarna är plogade.

 

Hästsportanläggningar

Det finns flera möjligheter till ridning och annan hästsport i Lycksele kommun. 

Ridskoleverksamhet bedrivs på ridanläggningen som driftsköts av Lappmarksryttarna. Anläggningen har ett varmbonat ridhus 40x20 meter, samt två stall som tillsammans inhyser cirka 30 hästar. Dessutom finns två banor ute, varav den ena är 70x40 meter.

Föreningen Hästveckan och Lycksele Travsällskap är också två stora föreningar som är verksamma inom hästsport.

 

Sporthallar

Tannbergets sporthall är Lyckseles största sporthall, en av totalt fem inomhushallar, och här finns läktare för 950 åskådare. Dessa är lämpliga för bland annat basket, futsal, innebandy, friidrott, handboll och badminton.

 

Golf

Lycksele golfklubbs bana är en 9-hålsbana skogsbana som ligger utmed Umeälvens strand centralt i Lycksele, ett kort utslag från Ansia Camping.

Under juni–september spelas tävlingar på banan med bitvis parkkaraktär med flera trixiga vattenhinder.

Förutom banan finns ett övningsområde med range, bunker och puttinggreen. Servering, shop och instruktör hittar du i klubbhuset. Det är Lycksele Golfklubb som äger och sköter anläggningen samt ansvarar för alla aktiviteter på anläggningen.

https://www.lyckselegolf.se

 

Fotboll

Det finns ett stort utbud av fotbollsplaner i Lycksele med både konstgräs, naturgräs och grus som underlag.
Skötseln av planerna genomförs både av kommunens gatu- och parkenhet samt olika idrottsföreningar.

https://www.lycksele.se/globalassets/bilder/4-fritid--kultur/anlaggningar/fotbollsplaner-lse.pdf

 


Elljus- och motionsspår

Vi har många fina längdskidspår i Lycksele, några drivs av kommunen och andra är föreningsdrivna. Lycksele kommun driftar Tannberget, Hammarkullavägen och Forsdala. Skidspåren i Lycksele har varierande karaktär och du kan välja beroende på vad du tycker om att åka. Många skidspår kan åkas både klassiskt och skate. Tannbergets skidspår är avgiftsbelagt.

I Tannberget finns flera längdskidspår. Spåren mäter från 3 till 15 kilometer. Spåret som är 3,3 kilometer är belyst. Spåren utgår från skidstadion vid Tannbergsskolan. Klicka här för att se översiktsbild i 360 grader över skidstadion.

 

Bowlinghall

Lycksele bowlinghall har åtta banor och drivs sedan slutet av 2014 i kommunal regi. Hallen används flitigt av Jonsta BK samt av pensionärsföreningen Panterbowlarna. Under kvällar och lördagar är allmänheten välkommen att spela i hallen. Läs mer om bowlinghallen här.

 

Kultur

Biblioteket är en mötesplats för alla. Här finner du kunskap, upplevelser och avkoppling.

Hos oss kan du läsa dagstidningen i vår tidningshörna. Du kan låna böcker, tidskrifter, filmer och ljudböcker. Vi har datorer med internet och skrivare. De är tillgängliga för dig som vill studera, söka information eller bara surfa. Vi har också datorer för släkt- och hembygdsforskning. Kom gärna och titta på våra utställningar eller besök våra arrangemang.

 

Skogsmuseet

Skogsmuseet på Gammplatsen i Lycksele är ett kulturhistoriskt museum med länsansvar för skogsbrukshistoria. Museets första utställning, Huggarepoken, invigdes 1984. Läs mer om Skogsmuseet här.

 

Träning/gym

Här finns goda möjligheter att träna även inomhus. I anslutning till simhallarna finns fullskaligt gym både i Lycksele och Kristineberg sedan finns även Step In med både gruppträning och gym.

 

Simhall

Här finns två simhallar, en i Lycksele och en i Kristineberg. Simhallarna kompletteras sommartid med en utomhusanläggningen Ansia Badpark och flera fina friluftsbad.