Kultur

På Norra torggatan finns allt praktiskt samlat för den som är intresserad av kultur. Här finns ett bibliotek vägg i vägg med Medborgarhuset där man kan se på bio, opera, teater, spela bingo, dansa, delta i utbildningar och mycket annat.

Museum

Skogsmuseet är ett skogshistoriskt museum som visar arbetets och teknikens utveckling i olika utställningar - från yxa, såg och motorsåg till stora skotare och skördare. Skogsmuseet ligger vackert på en halvö i Umeälven på hembygdsområdet Gammplatsen. Det är Lyckseles ursprungsplats, vilket gamla husgrunder och kåtatomer vittnar om. Här går det även att spana in de maskiner som finns i skogen – och chans att lasta timmer med en gripklo!

 

Biograf

Lycksele Medborgarhusförening driver biografen med plats för 300 personer. Med popcorn i handen blir det till en komplett bioupplevelse!

 

Bibliotek

Biblioteket på Norra Torggatan 14 är en mötesplats för alla. Här finner du kunskap, upplevelser och avkoppling. Hos oss kan du läsa dagstidningen i vår tidningshörna. Du kan låna böcker, tidskrifter, filmer och ljudböcker. Vi har datorer med internet och skrivare. De är tillgängliga för dig som vill studera, söka information eller bara surfa. Vi har också datorer för släkt- och hembygdsforskning. Kom gärna och titta på våra utställningar eller besök våra arrangemang.