Evenemang

Lycksele har en lång historia som evenemangsstad efter många välarrangerade och välbesökta arrangemang, däribland Lappland Soccer Cup, Lapplandsveckan, Hästveckan och Motorveckan.

Motorveckan

Motorveckan är Norrlands största motorevenemang som satt Lycksele på kartan i flera år. Tusentals besökare finns på plats varje dag under vecka 30 och arrangemanget erbjuder något för alla, ung som senior. Exempelvis mopeddragracing, utställningar, watercross och kvällsaktiviteter på torget. Motorveckan är ett samarrangemang mellan Pharaohs, Norrlands Motorhistoriker, Lycksele Motorklubb, Lycksele Retroevent och Lappland City Cruisers. Läs mer om Motorveckan här

 

Lapplandsveckan

Eller Lappis som den kallas i folkmun är Pingströrelsens stora sommarkonferens i Husbondliden utanför Lycksele. Under hela veckan erbjuds barn och ungdomar speciella aktiviteter. Lapplandsveckan arrangeras i början av juli varje år och ägs och arrangeras av föreningen Lapplandsveckan. Läs mer om Lapplandsveckan här.

 

Hästveckan

Det här är en uppskattad vecka med hästen i fokus. Här visar hästfolk i Lycksele upp sina hästar och presenterar sina föreningar och företag. Arrangemanget bjuder bland annat på uppvisningar, aktiviteter, långritt och spännande travtävlingar. Hästveckan arrangeras av föreningen Hästveckan.

 

Lappland Soccer Cup

Lycksele IF har länge anordnat denna anrika fotbollscup med internationell prägel. Över 80 lag och mer än 1200 barn och ungdomar samlas med sina familjer för att spela drygt 200 fotbollsmatcher under de tre dagarna, på både konst- och naturgräs. Lappland Soccer Cup arrangeras av Lycksele Idrottsförening.