Landsbygd och stad

Även om du inte har bott i Lycksele tidigare så har du säkert en bild av hur det är. Här tänkte vi som bor här berätta lite mer, så att du får veta hur väl den bilden stämmer överens med verkligheten. Sedan hoppas vi såklart att du kommer hit och bildar dig en egen uppfattning. För Lycksele upplevs allra bäst på plats.

5-minutersstaden

Har du hört talas om 5-minutersstaden? I Lycksele tar det inte mycket mer än fem minuter att ta dig dit du ska. Affärer, bowling och idrottsanläggningar till badhus, museum och bibliotek finns samlade inom stadskärnan. Likaså djurpark och camping. Plus så klart att vi har en fantastisk natur alldeles runt hörnet, med allt vad det innebär för möjligheter till friluftsliv.

Eftersom Umeälven flyter fram rakt genom stan har den en självklar och central roll i stadsbilden, som bygger på en stilfull mix av modern arkitektur och flera hundra år gamla byggnader. Överallt hittar du fina grönområden, naturligt invävda mitt i stadskärnan på ett sätt som skapar en naturligt behaglig känsla. 

Med en bra mix av lägenheter och villor är valmöjligheterna stora vad gäller boende. Dessutom gör prisbilden att du får extremt mycket för pengarna, både sett till boendeyta och livskvalitet. Är det så att du föredrar en lite mer lantlig idyll, finns det många levande byar här. Lycksele kommun består av många små och större byar som alla ligger inbäddade i vacker natur. Lyckseles byar är starka och betyder mycket för både näringen  och kommunen. Om vi får säga det själva är Lycksele en riktigt härlig kombination av landsbygd och stad, där alla kan hitta sin plats i livet.