Till huvudinnehåll

SEE Hållbarhetsveckan, (v.38) 2022

SEE Hållbarhetsveckan arrangeras varje år vecka 38 i Västerbotten. Varje dag under veckan arrangeras en mängd olika aktiviteter runt om i länet, för att sprida kunskap och goda exempel om hållbarhet. Vi på Lycksele Avfall och Vatten passar på att visa upp en av våra nya återvinningsstationer som just nu placeras ut i kommunen, där vi också kommer att bjuda på en god lunchkorv.

SEE Hållbarhetsveckan – LAVAB deltar såklart

På torsdag 21 september visar vi upp en av våra nya återvinningsstationer. Kom förbi och prata förpackningar och återvinning, vi bjuder också på en god lunchkorv, grillad av Restaurang och livsmedelsprogrammets elever. Återvinningsstationen (ÅVS) hittar du nära Grubbans idrottsplats, vid parkeringen mot Skolgatan. Från klockan 11.00 finns vi på plats fram till klockan 13.00.

Nya regler från årsskiftet - kummunerna blir då ansvariga för förpackningsinsamlingen

Till årsskiftet börjar den nya förordningen om producentansvar för förpackningar att gälla och vi på Lycksele Avfall och Vatten tar över ansvaret från FTI (Förpackningsinsamlingen) för våra återvinningsstationer. I samband med detta passar vi på att förnya stationerna, de kommer se lite annorlunda ut men fungera på precis samma sätt för dig som återvinner. En behållare för tidningar och för varje förpackningsort: papp, plast, metall, färgat och ofärgat glas.

Vi ser fram emot att samla in förpackningarna till återvinning! Varje gång du återvinner en mjölkkartong, en schampoflaska, en glasburk eller några kapsyler, bidrar du till ett mer hållbart samhälle. Alla förpackningar räknas, tack för att du återvinner!

Så varmt välkomna till din nya återvinningsstation!

Återvinningsquiz

Testa dina kunskaper i förpacknignsåtervinning, här hittar du vårt quiz.
Lös Återvinningsquizet

Uppdaterad den 19 september 2023