Natali vände hem efter läkarstudierna

Efter avslutade studier i Umeå kände Natali Normark, 27, att det lockade med hemstaden Lycksele igen. I dag har det ordnat sig med jobb, villa och familj.

– Pusselbitarna har verkligen fallit på plats, säger Natali.

Nu jobbar hon som ST-läkare på lasarettet i Lycksele efter sex år i Umeå och studier på universitetet. Det kändes naturligt att flytta hem och särskilt sedan sonen Teodor, 2,5 år, föddes.

– Jag har alltid känt att jag vill bo i Lycksele som vuxen och nu har vi nära till barnvakter i en lugn och trygg liten stad. Jag kommer ursprungligen från Gäddträsk som ligger 2,5 mil utanför Lycksele och jag trivdes verkligen med att växa upp där. Det ligger fint till på landet, vi hade djur och en väldigt skön badplats i byn så minnena är positiva, säger hon.

Hon och sambon Christoffer Birgersson, som också är från Lycksele, hittade ett hus på Ponderosavägen, jättefint vid älven, som de flyttade in i före jul. Christoffer är It-tekniker och har kvar tjänsten åt Umeå kommun men kan jobba hemifrån.

– Det jag gillar med vårt hus är att det ligger avsides men ändå nära stan.


Vad gör ni på er fritid?

– Allt möjligt! Vi gillar att vara på badhuset där de har en rolig avdelning för småbarn. Vi uppskattar också friluftslivet, det är bara att gå utanför dörren här hemma där vi har en grillplats och på älven finns både skidspår och skoterspår. Eftersom vi båda gillar att dansa så har vi börjat på en buggkurs tillsammans, det är sådant man kan hitta på när det finns barnvakter som står på kö, säger Natali och skrattar.