”Vill skapa en samlingsplats där människor kan träffas”

Sommaren 2022 slogs portarna upp till den nybyggda padelhallen i Lycksele. Bakom satsningen står Norrland Padel, som drivs av Skellefteå AIK-ikonen Jimmie Ericsson och hans bror, tidigare NHL-spelaren Jonathan Ericsson, samt entreprenörsbröderna Fredrik och Mikael Sundqvist.

Varför satsade ni i Lycksele?

– Vi kontaktade kommunen och Lycksele Industrihus. De var taggade och det är alltid roligt att jobba med aktörer som vill göra bra saker för bygden. Lycksele är en idrottsstad och vi vill skapa en samlingspunkt där människor kan träffas, säger Jimmie.

Vad kan du berätta om hallen på Furuviks industriområde?

– Den har fyra dubbelbanor och en singelbana med tio meter till lägsta punkt i taket. Vi har omklädningsrum, shop och loungedel, som är tillgänglighetsanpassade med bland annat hiss. Det är en väldigt fin hall med bra ”vuxendagisytor”.

Vad har ni fått för respons från Lyckseleborna?

– Den har varit bra. Vi hade en fin invigning i somras och har precis startat seriespel här, vilket är skoj. Lycksele är en trevlig stad som växer och vi möter många glada och positiva människor här.

Varför föll du för padel och vad är sportens styrkor?

– Det är en social sport, där man spelar fyra personer tillsammans. Den kan utövas av alla och det är lätt att få till jämna matcher om man jämför med exempelvis tennis, som också är en sport jag gillar.

Ni har även hall och utebanor i Skellefteå och öppnar en ny hall i Vännäs i slutet av oktober, vad har ni för planer framåt?

– Vi vill driva padelverksamhet med rötter i trakten. Vi gör allt vi kan för att våra spelare ska känna sig bekväma och ha roligt. Vi välkomnar åsikter om förbättringsområden och strävar alltid efter att tillgodose kundernas önskemål.