Till huvudinnehåll

Renspolning av ledningar för dricksvatten

Bild på luftvattenspolning

Under sommaren renspolas delar av vattenledningsnätet i Lycksele tätort. Nu är det dags för de sista etapperna som rör ledningsnätet på Forsdala, Villaryd, Jonsta, Forsbacka och Nydala.

Under sommaren har vårt kommunala bolag Lycksele Avfall och Vatten AB (LAVAB) påbörjat underhållsarbetet av tätortens vattenledningsnät för att förbättra dricksvattenkvaliteten genom renspolningar. Vilket innebär att man renspolar ledningarna för dricksvattnet.

Sista etapperna vecka 32-34
Under vecka 32-34 är det dags för de sista etapperna som rör ledningsnätet på Forsdala, Villaryd, Jonsta, Forsbacka och Nydala. Planen är att etapperna ska göras från måndag 5 augusti till och med måndag 12 augusti.
Veckorna 33 och 34 kommer att användas om det behövs.

Följ arbetet med renspolningen på Lavabs hemsida: www.lavab.nu
Där finns mer information samt kartbilder för de olika etapperna.

Finns frågor om renspolningen, ta kontakt med Rensman Norr AB, 010-101 95 54, som utför arbetet.

Få avisering via sms
Du kan få en sms-avisering när det är dags för renspolning hos dig. I och med att du anmäler ditt telefonnummer så kan du också få information om vattenläckor, vattenavstängningar eller andra driftstörningar. Du kan registrera ditt telefonnummer på flera adresser så att du får aviseringar till olika adresser, om du till exempel bor i lägenhet, har en stuga och tar hand om någons hus ibland.

Läs mer om hur du lägger in till telefonnummer här

Uppdaterad den 2 augusti 2019