Till huvudinnehåll

Får du sms-aviseringar från LAVAB?

Bild på mobiltelefon med exempel på text från LAVABs sms-tjänst

Som fastighetsägare eller boende i Lycksele kommun kan du få sms till din telefon när det sker en planerad eller en akut vattenavstängning där du bor. Det är Lycksele Avfall och Vatten AB som skickar ut sms till dig.

Vårt kommunala bolag Lycksele Avfall och Vatten AB (LAVAB) skickar ut sms via en sms-tjänst för att informera om planerade eller akuta vattenavstängningar. Sms-tjänsten kan även användas vid andra tillfällen rörande information om avfall, vatten eller avlopp. 

Hur sms-tjänsten funkar
Systemet skickar ett sms till din mobiltelefon. Har du fast telefon ringer din fasta telefon och ett talmeddelande läses upp. Systemets register är uppbyggt av uppgifter från Bisnode samt kompletterande uppgifter som är inlagda av privatpersoner och företag. De uppgifter som finns i registret lämnar inte LAVAB inte ut till någon.

Få information om flera adresser
Du kan få information om flera adresser genom att lägga in extraadresser. Har du till exempel ett hus och en stuga inom Lycksele kommun samt dina föräldras lägenhet som du också vill få information om. Då kan du gå in och registrera ditt telefonnummer på alla dessa adresser.

Här kan du registera ditt telefonnummer för att använda sms-tjänsten

Här kan du läsa mer om sms-tjänsten

Tips! Följ även LAVABs facebooksida

Uppdaterad den 15 juli 2019