Till huvudinnehåll

Byggmax etablerar sig i Lycksele

Calle Franklin informerar

Byggmax etablerar sig i Lycksele. Det bekräftade Blombergs Fastigheter under fredagens frukostmöte med näringslivet.
- Det är jätteroligt med en ny etablering. Nu ska vi se till att iordningsställa och bygga klart på området innan vi ger oss in i nästa utmaning, säger fastighetsägaren Joacim Blomberg.

Drygt 40 personer hade tagit sig till frukostmötet på MB som är ett återkommande samarrangemang mellan Företagarna och Lycksele kommun. Där presenterade Blombergs Fastigheter nyheten att Byggmax ska etablera sig i Lycksele. I april 2019 räknar man med att slå upp dörrarna på Fabriksgatan 9.

Jämställdhet en framgångsfaktor
Temat för mötet var jämställdhet. Projektet ”Jämställd arbetsmarknad” informerade om hur Lyckseleföretagen Maxmoduler och Texor arbetar med jämställdhetsfrågor och hur det är en framgångsfaktor.
- Vi har som mål att ha kvinnor i alla arbetsprocesser i företaget inte enbart att vi ska ha en viss procent totalt i företaget, säger Mats Filipsson från Texor.

Vidare berättade han om hur jämställdhetsanalysen av företaget har resulterat i ett systematiskt arbete för att göra företaget känt även lokalt.
- Ungdomarna måste känna till oss för att veta vilka arbetsmöjligheter som finns på orten efter utbildning, säger Filipsson.

Jobbar med studiebesök
Maxmoduler ska även i framtiden jobba med studiebesök i sitt företag för att visa upp dagens industri och locka ungdomar, både flickor och pojkar, att utbilda sig inom denna sektor.
- Jämställda arbetsplatser är mer produktiva, har en bättre jargong och kommer oftare upp med  smarta lösningar. För att lyckas med jämställdhetsarbetet är det viktigt att vi i ledningen prioriterar detta och ser vinsterna med en bra blandning av både kvinnor och män i våra företag, säger Christer Hedlund, Maxmoduler.

Mer om projektet samt filmer från olika satsningar hittar du här.

53 nya företag
Mötet avslutades med en uppmaning från Calle Franklin, Företagarna och Franklins fastigheter.
- Vi ska skaka av oss offerkoftan. Utvecklingen i Lycksele kan verka dyster. Företag lägger av olika anledningar ned och försvinner. Men det etableras också nya innovativa snabbt växande företag. Under 2017 startades 53 nya företag i Lycksele, säger han.

Nästa frukostmöte blir fredag den 28 september med temat rekrytering.

Uppdaterad den 5 september 2018