Till huvudinnehåll

Höjd avgift för fritidsanläggningar, bad och bowling

Kommunfullmäktige har fastställt nya avgifter för Lycksele kommuns fritidsanläggningar, servicedepå och torgplatser samt för simhall, badpark och bowling. Detta för att få intäkterna mer i balans med driftskostnaderna.

I dagsläget kommer intäkterna till Lyckseles fritidsanläggningar i huvudsak från uthyrning till föreningslivet. Dessa uppgår till cirka 1,2 miljoner kronor per år, vilket motsvarar en femtedel av de verkliga driftskostnaderna.

När det gäller bad och bowling landar intäkterna på 2,8 miljoner kronor per år vilket motsvarar 38 procent av driftkostnaderna.

Ökade intäkter
Kommunfullmäktige har beslutat om en höjning med två procent för ideella föreningar och skolverksamhet i kommunens fritidsanläggningar. För övriga, privatpersoner och företag, blir det en höjning med fyra procent.
- Syftet med avgiftshöjningen är att få mer balans mellan intäkter och driftskostnader, säger Ulf Öhlund, verksamhetschef Näringsliv, kultur och fritid.

Tio kronor skillnad
När det gäller avgifter för bad och bowling justeras även dessa. Det innebär exempelvis att en vuxen betalar 55 kronor i stället för 45 kronor och ett barn (från fyra år) 40 kronor i stället för 30 kronor på Lycksele simhall. Inträdet på badparken höjs med fem kronor för både vuxna och barn.

De nya avgifterna gäller från och med 1 augusti 2017. För Ansia Badpark från och med 1 januari 2018.

Uppdaterad den 26 juni 2017