Till huvudinnehåll

Utbytesvecka på Tannbergsskolan

Elever från Hamburg åker skidor

Det var en lyckad utbytesvecka när elever från Gymnasium Marienthal gästade Tannbergsskolan. I maj väntar svarsbesök i Hamburg. 

Sedan början av 90-talet har Tannbergsskolan ett samarbete med Gymnasium Marienthal i Hamburg. Syftet med samarbetet är att de elever som studerar tyska ska få möjlighet att använda språket och samtidigt få ta del av ett annat lands kultur.
- Det handlar även om att lära känna nya människor. Eftersom det är ett utbyte bor eleverna hos varandra, så de får ta emot en gäst här och sedan i Hamburg får de vara gäst i en familj, säger Birgit Zakrisson, lärare vid Tannbergsskolan.

Olika aktiviteter med vintertema
Nyligen var elever och lärare från Hamburg på besök i Lycksele. 
-
Lektionsbesök på Finnbacksskolan och Tannbergsskolan, slalom, längdskidåkning, skridskor, knytkalas, djurparksbesök, bakning, isfiske och skoteråkning är något av vad vi har ägnat oss åt. Det har varit en intensiv och rolig vecka, säger Birgit Zakrisson. 

Besöker Tyskland i maj
Nu laddar tolv elever och två lärare vid Tannbergsskolan för ett svarsbesök i Hamburg 6-10 maj.
-
Där väntar bland annat ett besök på koncentrationslägret Neuengamme, rundvandring, skolbesök och en del utomhusaktiviteter samt gruppaktiviteter, säger Birgit Zakrisson.

Uppdaterad den 2 april 2019