Till huvudinnehåll

Tre ledarstipendiater 2018

Bild på de tre stipendiaterna

Varje år utdelas ledarstipendiet, i år tilldelas tre ledare inom föreningen PRO Lycksele. 2018 års stipendiater är Aina Eriksson, Lars-Erik Andersson och Sigrid Bäckman.

Stipendierna delades ut vid måndagens kommunfullmäktige den 25 februari. Här kan du läsa motiveringarna.

Aina Eriksson, PRO Lycksele
"Aina Eriksson har under många år varit medansvarig för PRO's köksgrupp som planerar och inhandlar varor till alla medlemscaféer och andra arrangemang som PRO Lycksele genomför. Aina är känd för att vara förträfflig på att göra goda bakverk som hon serverar medlemmarna. Ainas arbetsinsats är ovärderlig och betyder mycket för trivseln och gemenskapen i PRO. Därför är Aina Eriksson väl värd årets ledarstipendium."

Lars-Erik Andersson, PRO Lycksele
"Lars-Erik har varit aktiv inom bouleverksamheten i många år, de senast 10 åren som ledare. Det innebär bl a att förbereda och färdigställa inför alla aktiviter och tävlingar. Lars-Erik är mycket omtyckt, sympatisk och noggrann i allt han företar sig. Därför är Lars-Erik väl värd årets ledarstipendium."

Sigrid Bäckman, PRO Lycksele
"Sigrid Bäckman har varit engagerad i kommunens väntjänst och pensionärscaféts verksamhet under många år. Hon har varit medansvarig för PRO's köksgrupp som planerar och inhandlar varor till medlemscaféer och andra arrangemang som PRO Lycksele ordnar. Sigrids arbetsinsats är ovärderlig och betyder mycket för trivseln och gemenskapen i PRO. Därför är Sigrid Bäckman väl värd årets ledarstipendium."

Uppdaterad den 27 februari 2019