Till huvudinnehåll

Småföretagarnas arbetslöshetskassa (SMÅA) flyttar till Lycksele

Lilly Bäcklund, Helena Lundgren, Leif Walterum, Christer Rönnlund

Småföretagarnas arbetslöshetskassa SMÅA flyttar sin verksamhet från centrala Stockholm till Lycksele. Styrelsen har tagit ett inriktningsbeslut om att starta upp ett nytt kontor i Lycksele, rekrytera platschef och omgående starta rekrytering av medarbetare till det nya kontoret. Det meddelades vid en presskonferens i Lycksele i dag. 

SMÅA har i dag omkring 50 anställda inom medlemsservice, kundsupport, försäkringsjuridik och försäkringshandläggning på kontoret i Stockholm.

Styrelsens mål är att under april 2019 påbörja rekrytering och utbildning av 15 medarbetare och under hösten 2019 rekrytera ytterligare cirka 15 medarbetare till det nya kontoret i Lycksele som kommer att inrymmas i Åhléns tidigare lokaler på Storgatan. Därefter kommer antalet anställda att fortsätta öka i takt med att framtida nyrekrytering kommer ske till Lycksele.

Imponerad av engagemanget
Styrelsens långsiktiga mål är att SMÅA ska vara Sveriges mest digitala arbetslöshetskassa.
- I Lycksele har vi hittat förutsättningarna för arbetslöshetskassans framtida utveckling, vi får mer valuta för medlemmarnas pengar och vi skapar med detta beslut större möjlighet för ökad profilering och kännedom om SMÅAS varumärke och verksamhet. Jag är personligen mycket imponerad av det engagemang och skicklighet som Lycksele kommun, närliggande myndigheter och samhällsservice och näringsliv i Lycksele uppvisat i våra kontakter, säger styrelsens ordförande Leif Walterum.

Skapa ett näringslivets hus
- I den nya lokalen i Lycksele vill vi skapa ett inbjudande ”näringslivets hus” för företagsamma människor och verksamheter i Västerbotten och Norra Sverige, säger Helena Lundgren, vice ordförande.

I Lycksele var det en glädjens dag. Christer Rönnlund, kommunstyrelsens ordförande (M), medverkade vid presskonferensen.
- Det är väldigt glädjande och ett styrkebesked för både Lycksele och Västerbotten att SMÅA väljer att flytta sin verksamhet hit från Stockholm. Vi är väldigt stolta över att SMÅA sett alla Lyckseles fördelar och att de nu ska satsa på att utveckla sin verksamhet i vår kommun, säger han.

SMÅA startade sin verksamhet 1969 och är i dag, med cirka 110 000 medlemmar, Sveriges största företagarägda medlemsorganisation. SMÅA är en arbetslöshetskassa för småföretagare och deras familjemedlemmar som arbetar i små- och medelstora företag och som vill försäkra sig mot inkomstbortfall vid arbetslöshet.

Uppdaterad den 22 mars 2019