Till huvudinnehåll

Skräpplockarkväll i Lycksele

Ett renare Lycksele ökar vår trivsel och trygghet i kommunen och det sparar pengar. Lycksele kommun stöder Håll Sverige Rent-kampanjen mot nedskräpning med en skräpplockarkväll den 14 maj.

Städning är en viktig del i kommunens verksamhet för att hålla staden attraktiv och ren från skräp och avfall. De nationella skräpplockardagarna anordnas av stiftelsen Håll Svergie Rent där man vill förändra attityder och beteenden så att nedskräpningen minskar.

- Skräp skadar, kostar pengar och skapar otrygghet. Därför är det viktigt att vi tillsammans motverkar nedskräpning och engagerar oss i frågan. Varje person kan åstadkomma förändring genom att helt enkelt plocka upp skräp, säger Lisa Norberg, parkingenjör Lycksele kommun.

Tillsammans kan vi göra skillnad
Tisdag den 14 maj klockan 18.00 anordnas en skräpplockarkväll i Lyckseles stadspark Djupskolavan. Tillsammans städar vi in våren och tillsammans kan vi göra skillnad. Soppåsar finns på plats och det bjuds på kaffe och tilltugg.

Sista anmälningsdagen är den 12 maj, anmäl dig via gatupark@lycksele.se eller 0950-166 00.

Under vecka 20 kommer det även att finnas gratis soppåsar på kommunhuset för dig som vill hjälpa oss att vårstäda i kommunen.

Flera skolor deltar
Flera skolor i Lycksele kommun har anmält sig till kampanjen Håll Sverige Rent. De skolklasser som deltar får spännande material för att göra skräpjakten roligare.

De skolor som har anmält sig är Forsdala fritidshem, Furuviksskolans Fritidshem. Guldgruvans förskola, Norrängsskolan, Södermalmsskolan och Umgransele förskoleklass och skola.

Uppdaterad den 2 maj 2019