Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


När får vi bada igen?

Vi på simhallen får den frågan ganska ofta nu för tiden. Och visst längtar vi också efter att kunna bada, simma, basta och träffa alla trevliga badgäster igen i en fräsch och uppdaterad anläggning.

Att renovera en simhall är ett stort och komplicerat projekt och allt har inte gått enligt tidsplanen. Bygget fortskrider, dock sakta men säkert, och man börjar nu bättre kunna se hur det kommer att se ut när allt är klart.

Damernas duschrum blir helrenoverat, alla ytskikt i bassängdelen förnyas, ett nytt ångbad installeras och utbyggnaden mot finnbacksparkeringen kommer att inrymma ett bubbelbad och ett lekland för mindre barn.

Toppmodern reningsanläggning
Det som våra kunder inte kommer att se direkt är den nya toppmoderna vattenreningsanläggningen som kommer att innebära en bättre vattenkvalitet, mindre energiårgång och bättre arbetsmiljö. Andra osynliga förbättringar av fastigheten görs också som till exempel bättre isolering, nya tätskikt och nya el och avloppsdragningar.

Glädjande är att renoveringen av gymmet gick snabbt och nu är öppet igen. I gymmet är väggen till lilla rummet borta, ytskikten är nya och vi har också köpt in lite ny utrustning.

Inom kort kommer vi även att kunna erbjuda omklädning och dusch i bowlinghallens nyrenoverade omklädningsrum.

Invigning i september
Och när får vi bada? Vi siktar på att kunna öppna i början på september med en festlig invigning. Då hoppas vi kunna välkomna gamla och nya badgäster till en ny och fräsch anläggning som skall hålla många år till.

På vår blogg kan ni följa renoveringen steg för steg och se bilder.

Fotograf: Nina Lindberg

Uppdaterad den 1 mars 2017