Till huvudinnehåll

Nya verksamhetschefer i Lycksele

Grete Vesteraas och Ulf Öhlund

Grete Vesteraas blir administrativ chef och Ulf Öhlund blir verksamhetschef för samhällsbyggnad. Det beslutade Lycksele kommuns personalnämnd i går.

Den senaste tiden har varit en rekryteringstät period för Lycksele kommun där flera tjänster tillsatts. Nu har rekryteringsprocessen av en administrativ chef och verksamhetschef till samhällsbyggnad avslutats.

Strategiska frågor
Rekryteringsgruppen förordade Grete Vesteraas som administrativ chef och det blev även Personalnämndens beslut. Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för kommunledningskontorets ekonomi, personal och arbetsmiljö. Arbetet som administrativ chef innefattar även strategiska frågor som resurseffektiv verksamhet med tydligt medborgar-/kundfokus och att skapa förutsättningar för en hög medborgarnöjdhet.

Vesteraas är i dag anställd som infrastrukturstrateg och har även uppdraget som processledare för arbetet kring Attraktiva Lycksele.
- Grete är en driven person som vill framåt. Hon arbetar väldigt strategiskt och övergripande. Det känns jättebra att vi rekryterat henne till den här tjänsten, säger Anna-Lena Danielsson (S), nämndordförande.

Tillträder 1 november
Personalnämnden beslutade även att det blir Ulf Öhlund som kliver in som verksamhetschef för samhällsbyggnad. Ett verksamhetsområde som bland annat innefattar samhällsplanering, myndighet, fastighet, drift, gatu-/park, bredband, lokalvård, näringsliv, kultur och fritid. Öhlund arbetar i dag som verksamhetschef för näringsliv, kultur och fritid i Lycksele kommun.
- Ulf har en lång erfarenhet av ledarskap och tillsammans med övrig personal är vi övertygade om att han kommer att utveckla verksamheten. Det har varit en gedigen process och vi känner oss mycket nöjda med det arbete som rekryteringsgruppen har gjort för båda dessa tjänster, säger Anna-Lena Danielsson.

Grete Vesteraas och Ulf Öhlund tillträder som verksamhetschef 1 november.

Uppdaterad den 5 oktober 2018