Till huvudinnehåll

Ny kommunchef på plats i Lycksele

Porträtt på Ingela Gotthardsson

Målmedveten, resultatinriktad, lugn och ambitiös. Det är ord som beskriver Lyckseles nya kommunchef. Lycksele kommuns kommunikatör har ställt några frågor till Ingela Gotthardsson för att få veta lite mer om personen som sedan den första augusti är vår kommuns högsta tjänsteperson. 

Vem är Ingela Gotthardsson?
– Jag är målmedveten, lugn och ambitiös. Jag är bra på att se sammanhang och tycker om att arbeta med helhetsperspektiv och det ska bli en spännande del i det här uppdraget. Jag tycker om att hålla mig i gång och jag älskar att tillbringa tid i skogen om det så är bärplockning, skidåkning eller en promenad. Skogen är mitt andrum, det har det varit hela mitt liv.

Hur är du som ledare?
– Aktivt lyssnande och resultatinriktad. Jag vill att vi följer upp det vi gör och att vi kan mäta resultatet. Jag ser värdet i allas delaktighet och lyfter hellre fram en medarbetare som gjort ett bra jobb än att kliva fram själv när det händer positiva saker. Det är vi tillsammans som ska göra detta arbete. Jag vill vara närvarande och ha en bra kontakt med dem jag arbetar med.

Vad är ditt första intryck av Lycksele?
– Det är positivt. Medarbetarna är positiva och det finns en vilja och ambition att utvecklas. Lycksele som plats är vacker och naturnära. Här tänker jag direkt på frågan, hur kan vi lyfta Lyckseles attraktivitet?

Vad har du fått för intryck av det som står framför dig?
– Det finns många intressanta och spännande frågor. En del kortsiktiga som ska beslutas och genomföras och andra långsiktiga frågor som vi måste arbeta vidare med.  

Vilka utmaningar ser du?
– Kompetensförsörjningen är en väldigt viktig fråga. Digitaliseringen en annan. Jag tror på att Lycksele ska växa, inte till en storstad men att Lycksele ska bli tillräckligt stor för att kunna erbjuda det människor vill ha.

Vilken är den viktaste frågan för Lycksele som du ser i dag?

– Kompetensförsörjning, vilket även involverar bostadsförsörjning.

Vad sker den första tiden?
– Först blir det att lära känna medarbetare och verksamheter i kommunen och att sätta sig in i olika processer. Jag är intresserad av se olika verksamheter och om det är något de vill visa mig eller lyfta upp vill jag gärna ta del av det. Jag vill även lära känna Lycksele och dess omgivningar och lära känna kommunens näringsliv.


Fakta om Ingela Gotthardsson

Ålder: 58 år
Familj: Man, dotter, bonusdotter
Bor: I lägenhet i Lycksele och radhus i Umeå
Intressen: Att vara i skogen i olika former, hem och inredning
Tidigare uppdrag: Ingela har varit chef i över 28 år på olika positioner inom politiskt styrda organisationer. Ingela har erfarenhet av chefskap både inom Västerbottens läns landsting, Region Västerbotten, Umeå kommun och Haninge kommun. Senast arbetade hon som regionkulturchef på Region Västerbotten.


 

 

Fotograf: Region Västerbotten

Uppdaterad den 25 augusti 2017