Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Ny kommunchef i Lycksele

Bild på Ingela Gotthardsson

Rekryteringsprocessen är nu klar. Ingela Gotthardsson har erbjudits och tackat ja till att bli Lyckseles nya kommunchef.

Efter ett gediget rekryteringsarbete har Personalnämnden i Lycksele i dag beslutat att anställa Ingela Gotthardsson som kommunchef.
- Efter att ha jobbat som chef i över 28 år på olika positioner inom politiskt styrda organisationer känns det intressant, utmanande och fantastiskt roligt. Jag ser verkligen fram emot att träffa mina nya medarbetare i Lycksele, säger Ingela Gotthardsson.

Mångårig erfarenhet
Gotthardsson har stor erfarenhet av chefskap både inom Västerbottens läns landsting, Region Västerbotten, Umeå kommun och Haninge kommun. I dagsläget arbetar hon som regionkulturchef på Region Västerbotten.
- Jag är glad över att vi rekryterat Ingela. Med sitt stora kunnande från hur offentlig sektor kan utvecklas kan hon fortsätta arbetet med att skapa en effektiv organisation där medborgaren står i centrum, säger Anna-Lena Danielsson (S), ordförande i Personalnämnden.

Tillträder i augusti
Ingela Gotthardsson tillträder som Lyckseles kommunchef den 1 augusti 2017. Olli Joenväärä fortsätter att vara tillförordnad fram till dess.
- Vi är mycket nöjda med Ollis insatser och vi vill passa på att tacka honom för ett väl utfört arbete, säger Anna-Lena Danielsson.

Fotograf: Region Västerbotten

Uppdaterad den 25 april 2017