Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Ny film om det goda livet i inlandet

Inlandskommunerna i Region 8 har tillsammans gjort en film om det goda livet i Norrlands inland. Filmen har premiär i samband med Västerbottendagarna på Grand där temat är ”Global attraktionskraft".

En kortare version av filmen, som visar två familjer som har valt att flytta hit, hade premiär på invigningsdagen igår den 24 januari på Grand Hôtel.

– Filmen blir också startskottet till en gemensam satsning på inflyttning i våra kommuner. Vi vill visa övriga Sverige och världen hur attraktivt det är att leva i våra kommuner och vilka chanser som finns för dem som väljer att bo och verka här, både som företagare och anställda, säger Jenny Lundqvist, koordinator på Region 8.

Hög livskvalitet året om
Satsningen ska framhäva att trots kommunernas storlek finns det ett otroligt utbud av fritidsaktiviteter och service. Här blir du sedd och har möjlighet att växa som människa och göra karriär. Västerbottens inland är en trygg plats att bo på med många härliga, positiva människor. Vi vågar påstå att här finns allt som behövs för en hög livskvalitet året runt.

Fotograf: Arvid Sundqvist

Uppdaterad den 25 januari 2017