Till huvudinnehåll

Morgongympa på Södermalmsskolan

Bild på elever som tränar

Morgongympa innan skoldagen låter uppfriskande. Det har nu blivit verklighet på Södermalmskolan i Lycksele. Där erbjuds elever i mellanstadiet att göra pulshöjande aktiviteter tre gånger i veckan innan skoldagen börjar. 

Måndagar, onsdagar och fredagar är det morgongympa på Södermalmsskolan där i snitt 15-20 elever deltar varje gång. Pulshöjande aktiviter såsom aktiviteter med boll, styrka och kondition blandas och leds av idrottsläraren och fritidspedagogen Magnus Stenmark. När vi besökte skolan i mitten av november stod cirkelträning med både styrke- och konditionsövningar på schemat.

Saga Löfgren går i årskurs 5 och hon gillar att vara med på morgongympan.
- När jag provade första gången kändes det roligt och man blir pigg av det, säger Saga.

Morgongympan, som startade i september i år, är en del i Södermalmsskolans satsning på att skapa möjlighet för elever att röra på sig dagligen. Det innebär att de dagar som det inte är traditionell idrottsundervisning anordnas morgongympa.

- Det är roligt att det är så många som kommer och är med varje gång. Det är även roligt att det är en blandning av elever som idrottar på sin fritid och de som inte gör det, säger Magnus Stenmark, idrottslärare och fritidspedagog på Södermalmsskolan.

Uppdaterad den 29 november 2017