Till huvudinnehåll

Ministerbesök i Lycksele

Lilly Bäcklund och Ardalan Shekarabi i samtal på Medborgarhuset

Civilminister Ardalan Shekarabi besökte Lycksele i dag för tredje gången denna mandatperiod. 
- Jag blir alltid inspirerad av att vara i Lycksele. Det finns så mycket engagemang och drivkraft i den här delen av Sverige, sade han. 

Den 7 februari fick Lycksele kommun besök av civilminister Ardalan Shekarabi (S). Förutom besök hos både framgångsrika företag och på ett äldreboende anordnades en träff där företrädare för Lycksele kommun fick presentera de utmaningar och möjligheter som Lycksele står inför. 

Tredje besöket
Det är tredje gången som Ardalan Shekarabi besöker Lycksele. 
- Jag blir alltid inspirerad av att vara i Lycksele. Det finns så mycket engagemang och drivkraft i den här delen av Sverige, sade han. 

Hans första besök var när Skatteverkets generaldirektör beslutat att Skatteverkets kontor skulle läggas ned på nio mindre orter runt om i landet, däribland kontoret i Lycksele. Andra gången var efter att statsminister Stefan Löfven sagt att centraliseringsvågen är över, att kontoret i Lycksele blir kvar.

Lycksele påverkade opinionen
Ardalan Shekarabi berättade också att mötet med personalen på Skatteverket i Lycksele är den största upplevelsen som han har med sig från den här mandatperioden.
-  Det var ni som var med och påverkade opinionen och vände debatten och fick regeringen att känna mod att gå in och ta fighten och faktiskt förändra normerna i samhället. 

Uppdaterad den 7 februari 2018