Till huvudinnehåll

Framgång i Swedish young chef award

Johan Fellbrink tillagar sin tävlingsrätt.

Johan Fellbrink, elev vid Restaurangprogrammet på Tannbergsskolan, kom nyligen på andra plats i en av landets mest etablerade tävlingar för unga kockar - Swedish young chef award.

I kocktävlingen, som tidigare hette Årets kockelev, tävlar elever i årskurs 3 på restaurangskolor runt om i Sverige. Tävlingen ägde rum i Stockholm den 7 maj och sex finalister fanns på plats.

Johan FellbrinkTävlingsuppgiften innebar att på 1,5 timme laga en vegetarisk restauranganpassad varmrätt för sex personer. 

Tillagade blomkål
Lyckseleeleven Johan Fellbrink kom på andra plats med sin ”blomkålsexplosion” som kortfattat innehöll blomkål, jordärtskocka och champinjon med blomkål som huvudråvara.

Stort grattis Johan Fellbrink och Tannbergsskolan! 

Uppdaterad den 11 maj 2017