Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Lyckad ungdomsdag på motorstadion

Ungdomar och bilar

Ungdomsdagen på motorstadion blev uppskattad.
- Många skratt och breda sladdar, säger Otilia Lindblad som är en av arrangörerna bakom Bilsportsdag för Ungdomar av Ungdomar.

17 glada ungdomar fick chansen att testa på hur det är att vara folkraceförare under dagen som arrangerades av Lycksele Bilungdom. Deltagarna fick efter dagen med sig en så kallad "Bilsportslicens-Enkel" och därav möjligheten att delta i uthållighetsrace och kunna använda de bilar som iordningställts för prova-på dagen.

I slutet av dagen fick de deltagare som ville skriva synpunkter/kommentarer på lappar. Otilia Lindblad berättar att de fick många positiva kommenterar.
"Det var väldigt roligt, jag tycker att ni borde göra så här oftare", "Jag skulle definitivt komma på en andra dag eller på ett uthållighetsrace!", "Bra att prova på olika bilar.", "Trevliga och hjälpsamma ledare", "Extremt roligt!", "Spännande, adrenalinfullt", "Det roligaste jag gjort!". 

Arrangemanget fick bland annat stöd från Ungdomsrådet Lycksele. Ett ungdomsråd som har bidrag att fördela årligen till arrangemang för och av unga (upp till 25 år) samt till kulturarrangemang för unga.

Kontakta sidansvarig: Niklas Karlsson
Fotograf: Otilia Lindblad

Uppdaterad den 24 februari 2017