Till huvudinnehåll

Lilly Bäcklund sammanfattar sin tid vid rodret

Lilly Bäcklund

En resumé av 18 år som kommunstyrelsens ordförande i Lycksele. Det gav Lilly Bäcklund i samband med kommunstyrelsens sista sammanträde för 2018. 18 år som präglat både henne och Lycksele kommun på många olika sätt.

Den sammanfattning som Lilly Bäcklund delade med sig av till kommunstyrelsens ledamöter i eftermiddag innehöll både glädjeämnen och beskrivningar av svåra tider.

I 18 år har hon hållit i klubban i kommunstyrelsen, ett överslag av antalet klubbslag landar på imponerande 5 364.
- Det har hänt så otroligt mycket under dessa år och det är svårt att välja ut höjdpunkter. Men att jag varit med och infört 25-årsgåvan och friskvårdstimmen till personalen känns bra ur ett arbetsgivarperspektiv, säger hon.

Kamp mot och tillsammans med
Lilly Bäcklund lyfte även fram de gånger hon, som representant för Lycksele kommun, fightats mot andra verksamheter men även tillsammans med andra verksamheter.
- Kampen om Skatteverkets vara i Lycksele både 2007 och 2015. Arbetet att få behålla domstolen och akutsjukvården är andra exempel på händelser där vi fått ge allt för att nå det resultat vi ville ha.

Nått myndig ålder
Lilly Bäcklund skickade även med några kloka ord till sin efterträdare.
- Ibland känns det som att gå på nattgammal is men att vara kommunstyrelsens ordförande i Lycksele är ett fantastiskt roligt uppdrag. Det är först när fågeln kastar sig ut i den fria rymden som den känner att den har vingar. Nu har jag nått myndig ålder i mitt uppdrag och jag önskar er lycka till, avslutar hon.

Den 1 januari går Lilly Bäcklund in i rollen som oppositionsråd i Lycksele kommun.

Uppdaterad den 27 november 2018