Till huvudinnehåll

Levs – en kampanj för och med omtanke

Amalia Hägglund, Hanna Ström fotade på Korpberget med polishuset och Umeälven i bakgrunden

Inför arrangemangssäsongen 2019 satsar Lycksele kommun tillsammans med polisen på en informationskampanj för att nå målet med trygga, säkra arrangemang. Ambassadörer för kampanjen är Amalia Hägglund och Hanna Ström som drivit UF-företaget Schysstare UF.

Lycksele är en arrangemangsstad med många stora evenemang som lockar besökare från när och fjärran. Arrangemangen är viktiga för samhällets utveckling och för att säkerställa att dessa fortsätter att vara trevliga och attraktiva för besökare arbetar Lycksele kommun förebyggande. 

Ett led i detta arbete är en informationskampanj som tagits fram i samverkan med polisen. Kampanjens budskap är: Lämna aldrig, Ett nej är ett nej, Våga agera, Sprid glädje. 

Lämnades ensam
Bakgrunden till kampanjen är att både polis och socialtjänst upplevde en ökning 2018 av antalet unga överförfriskade personer som lämnades ensam av sitt umgänge. För att nå ut med dessa budskap finns Hanna Ström och Amalia Hägglund, Schysstare UF, med som ambassadörer.
- Det känns hedrande. Vi står bakom värdeorden och det går i linje med det vi har arbetat med, säger Hanna Ström.

Information till elever
Kampanjen LEVS kommer att lyftas fram vid 10-15 olika evenemang i sommar med hjälp av ambassadörerna. Kampanjen innefattar även information till elever i Lycksele kommuns skolor.

 

Uppdaterad den 13 juni 2019