Till huvudinnehåll

Klart med ny vd för Skogsmuseet

Porträtt på Ingela Forsberg Edholm, fotat utanför Skogsmuseet

Ingela Forsberg Edholm blir ny vd för Skogsmuseet. Hon tillträder tjänsten i september och kommer närmast från en befattning som utvecklingsstrateg i Arjeplogs kommun.
- Jag tar mig an uppgiften med ödmjukhet och stor förväntan. Det känns fantastiskt roligt, säger Ingela Forsberg Edholm.

Rekryteringsprocessen för en ny vd till Skogsmuseet i Lycksele AB är nu avslutad. Styrelsen har beslutat att tillsätta Ingela Forsberg Edholm som vd för bolaget.
- Vi är glada att vi kunnat knyta Ingela till Skogsmuseet. Hon har den erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu tar nästa steg i museets utveckling, säger Kerstin Olla Grahn, styrelseordförande Skogsmuseet.

Gedigen erfarenhet
Ingela Forsberg Edholm, som är 58 år och biolog i grunden, har bland annat arbetat som kommunekolog, utvecklingschef och strateg. Genom sina tidigare uppdrag är hon väl insatt i skogens och skogsbrukets betydelse för samhällets utveckling. Ingela har även stor erfarenhet av att leda projekt och utvecklingsprocesser inom bland annat besöks- och rennäring och arbetar i dagsläget som utvecklingsstrateg i Arjeplog kommun.
- Mitt hjärta klappar både för Skogsmuseet och Gammplatsen. När jag arbetade som kommunekolog i Lycksele kommun hade jag förmånen att arbeta i flera projekt tillsammans med Skogsmuseet. Att få delta i det fortsatta arbetet med att utveckla verksamheten tillsammans med mina medarbetare och styrelsen känns som ett mycket stimulerande uppdrag. Jag tar mig an uppgiften med ödmjukhet och stor förväntan, säger Ingela Forsberg Edholm.

Uppdaterad den 29 maj 2019