Välkommen till Lycksele kommuns webbplats


Information från morgonens frukostmöte

På morgonens frukostmöte fick deltagarna lyssna på den största kreditgarantiförening i Europa och om arrangemanget Lyckselenappets satsningar och visioner. Mötets företagspresentation var My’s Fotvård, ett nystartat företag i Lycksele.

Kreditgarantiföreningen Norr bildades år 2004. Det var vid en föreningsstämma i Lycksele som förening startades av företagare i Västerbotten. Idag är det medlemmar från Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Det är den största kreditgarantiföreningen i hela Europa.

Föreningen drivs av och är till för företagare. Föreningens tjänster är att borga för företag, borga vid köp av företag och även gå in och avlasta borgen. För att göra detta behöver föreningen ha ett förtroende för de som ska låna pengar och detta sker genom en kapitalbas.

- Vi har hört önskemål om våra tjänster i hela Sverige, säger Ann-Mari Sandberg.

Till störta del drivs föreningen av ideella krafter och fokuserar på den lokala och regionala nivån. Från start till nu har den ekonomiska föreningen startade har man beviljat 409 garantier och 808 miljoner. Just nu inom den ekonomiska föreningen så har man ett projekt för att öka möjligheter för mikro- och småföretag att hitta lösningar för finansering och rörelsekapital.

Arrangemanget som utvecklas vidare
Fisketävlingen Lyckselenappet är tillbaka igen för fjärde gången den 11 mars. Arrangemanget har vuxit varje år därför har arrangören beslutat att fortsätta arrangera och utveckla pimpeltävlingen.

- Förra året hade vi strålande väder och 149 pimplare (barn och vuxna) men det var dåligt fiske. Däremot de två första åren var det dåligt väder men då var det fantastiskt fiske, säger Gunnar Eriksson, sportfiskeklubben i Örträskbygden (SPÖ).

Till årets upplaga av tävlingen fortsätter man att satsa på barnen och ungdomarna. Sportfiskeklubben har ungefär 120 medlemmar och är arrangörer av Storfiskar’n i Örträskbygden. De har även haft DM och SM i pimpelfiske.

Företagspresentation: My’s Fotvård
I januari 2017 startade My Baudou sin fotvårdspraktik efter att få möjlighet att ta över lokalen på Skytten, där en annan praktik tidigare bedrivits. Möjligheternas region och affärscoach Nina Loughlin har varit med och hjälpt My att starta upp sitt företag. My har läst till medicinsk fotterapeut 1,5 år mot yrkeshögskolan i Övik och blev klar nu i december.

- Många tänker inte på hur viktigt det är att vårda sina fötter. Jag vill hjälpa till att vårda människors fötter och förebygga de olika fotproblem som man kan få, säger My Baudou.

Frukostmötet innehöll även programpunkterna information från Företagarna Lycksele och kommunens ledning samt information från kommunens upphandlare.

Uppdaterad den 24 februari 2017