Till huvudinnehåll

Hundra nya arbetstillfällen i Lycksele

Lilly Bäcklund, Mikael Sjöberg

Arbetsförmedlingen startar upp ytterligare en enhet i Lycksele. En enhet med fokus på självservice och det digitala mötet. En etablering som ger uppemot 100 nya arbetstillfällen. 

Det var i samband med Mötesplats Lycksele som Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg offentliggjorde planerna på att starta en ny enhet i Lycksele.
– Genom att etablera en verksamhet med många nya statliga akademikerjobb i Lycksele vill vi bidra till den regionala och lokala utvecklingen i Västerbottens inland, säger Mikael Sjöberg.

Full skala hösten 2018
Enligt Arbetsförmedlingen skapar globaliseringen och digitaliseringen nya förutsättningar att bedriva en verksamhet utanför de traditionella tillväxtområdena. Satsningen i Lycksele väntas ge uppemot etthundra arbetstillfällen. Målet är att vara igång med verksamheten i full skala hösten 2018. 
– Vi tycker Lycksele är både en bra stad och del av en bra region. När vi etablerar nya enheter vill vi gärna se att vi finns i hela landet, säger Mikael Sjöberg.

Ger framtidstro
Det var många som gladdes åt beskedet, däribland kommunstyrelsens ordförande i Lycksele.
– Det ger verkligen framtidstro. Det här har varit väldigt svårt att ta in men jag är så glad över detta, säger Lilly Bäcklund.

Intensivt arbete
Nu pågår ett intensivt arbete kring denna nyetablering.
- När vi har fått mer detaljerad information från Arbetsförmedlingen kommer vi att informera ytterligare, säger Lilly Bäcklund.  

 

Fotograf: Patrick Trägårdh

Uppdaterad den 2 juni 2017