Till huvudinnehåll

Vill inspirera ungdomar till rörelse

Ungdomar som bryter arm

För att få fler ungdomar i rörelse satsar Finnbacksskolan på att utveckla sina friluftsdagar. Som ett led i detta arbete har Lyckseles högstadieelever nu fått prova på 13 olika sommaraktiviteter. En dag som blev möjlig genom samverkan mellan flera aktörer. 

Genom ett samarbete mellan Finnbacksskolan, idrottföreningar och SISU Idrottsutbildarna har Lyckseles högstadieelever fått prova på flera olika aktiviteter.

Under förra veckans friluftsdag samlades föreningslivet så att ungdomarna fick möjlighet att ta del av 13 olika aktiviteter.
- Föreningarna får visa upp sin verksamhet och på så vis möjlighet att locka fler medlemmar och ungdomarna får testa något nytt. Vi är glada att så många vill samarbeta med oss och möjliggöra detta, säger Anna Mårdner, idrottslärare Finnbacksskolan.

Lyckad satsning
Det är andra gången som Finnbacksskolans friluftsdag blir en idrottens dag. I våras arrangerades en dag med olika vinteraktiviteter, denna gång var det fokus på sommaraktiviteter. Alltifrån golf, ridning till armbrytning och harjakt.
- Vi har hittat ett bra koncept. Det känns väldigt roligt att kunna visa på möjligheterna till hälsa och rörelse i vår kommun. Förhoppningen är att dagar som denna både möjliggör och förmår eleverna att våga testa nytt för att hitta något de gillar så att de kan ta hand om sig själva och sin kropp, säger Anna Mårdner.

Planerar för fortsättning
Redan nu är planeringen inför vårens vinterdag i gång. En frilutftsdag som äger rum under vecka 8.
- Vi har ett jättebra samarbete och vi är mycket glada över den positiva respons som vi fått från både elever, lärare och föreningslivet, säger Carin Gustafsson, idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildarna.

Mer bilder från friluftsdagen finns på vårt instagramkonto

Uppdaterad den 21 september 2018