Till huvudinnehåll

Första spadtaget för nya Forsdalaskolan

Första spadtagen tas av Lars Ohlson, Anders Nilsson, Sonny Lekander och Sven Roosqvist.

I dag var det officiell byggstart för satsningen på Forsdalaskolan. Där investerar Lycksele kommun både i renovering av befintliga lokaler och en stor tillbyggnad i två plan. Allt för att skapa en bättre miljö för elever och personal och för att möta framtidens behov med ett ökat elevunderlag.

Under 2018 och 2019 gör Lycksele kommun en storsatsning på Forsdalaskolan. Befintliga skollokaler ska byggas om och en tillbyggnad i två plan om cirka 1800 kvadratmeter byggs samman med befintlig del.

Blir en ny matsal
I markplan ska tillbyggnaden inrymma matsal för 150 personer, tillagningskök, slöjdsalar, arbetsrum, kapprum, sanitets- och teknikutrymmen. På övre plan skapas lärosalar med grupprum samt utrymmen för skolsköterska och kurator. 
I projektet ingår även en upprustning av skolans yttre miljö.

"Viktig utveckling"
Lyckseleföretaget Contractor Bygg AB är totalentreprenör för byggnationen. I går togs första spadtaget av Sonny Lekander, projektingenjör och platschef Contractor Bygg, Lars Ohlson, ordförande i utbildningsnämnden, Anders Nilsson, tillförordnad fastighetschef och Sven Roosqvist, ordförande i tekniska nämnden. 
- Det känns glädjande att satsningen är igång. Det är en väldigt viktig och nödvändig utveckling för Lycksele. Det blåser positiva vindar, säger Sven Roosqvist. 

Klart hösten 2019
Bygget ska vara klart inför skolstarten höstterminen 2019.  

Uppdaterad den 31 maj 2018