Till huvudinnehåll

Fokus på solel och hållbar transport

Nu går landets kommunala energi- och klimatrådgivare ihop för att öka kunskapen om hållbara transporter och solel. Fram till hösten 2019 erbjuds privatpersoner, organisationer och företag fördjupad rådgivning av sin kommunala energi- och klimatrådgivning.

Förutom att erbjuda privatpersoner, organisationer och företag rådgivning ska energi- och klimatrådgivarna även göra ett flertal informationsinsatser som exempelvis anordna seminarier, studiebesök, studiecirklar och ställa ut på mässor.

Det här är tredje året som Energimyndigheten samordnar en gemensam satsning av landets alla energi- och klimatrådgivare. Anledningen är öka takten för att nå de energi- och klimatpolitiska målen.

Solceller
Intresset för solceller har ökat kraftigt under de senaste åren och det finns ett stort behov av opartisk information ute i samhället. Rådgivarna ska därför hjälpa villaägare, bostadsrättföreningar och företag att förstå hur de bäst går till väga för att installera egna anläggningar.
– Inom solel arbetar rådgivarna för att öka medvetenheten om solceller i samhället. Priserna på solceller har minskat kraftigt, och i dag är en solcellsanläggning en lönsam investering för många aktörer, även i Sverige, säger Alvar Palm, projektledare på Hållbar utveckling väst.

Kontakta energi- och klimatrådgivningen
Satsningen inom solel och hållbara transporter utförs på uppdrag av Energimyndigheten och pågår fram till hösten 2019.
Den som är intresserad kan ringa Lycksele kommuns energi- och klimatrådgivare via kundtjänst, 0950-166 00.

Fotograf: www.svensksolenergi.se

Uppdaterad den 17 juli 2018