Till huvudinnehåll

eMedborgarveckan i Lycksele

Bild på kampanjmaterial för eMedborgarveckan

I veckan, 8-14 oktober, är det eMedborgarveckan. Under veckan bjuder Lycksele kommun in till olika föreläsningar om e-tjänster och digital delaktighet.

eMedborgarveckan är en nationell kampanjvecka med fokus på e-tjänster tillgänglighet och digital delaktighet. I Lycksele bjuds du in till olika föreläsningar med digitalt café efteråt samt möjlighet att prova på tillsammans med eRUM. Alla föreläsningar sker på Lycksele bibliotek.

Här är veckans aktiviteter:

Måndag 14.00-15.00: Sök och reservera böcker från andra bibliotek eller läs tidningar i din surfplatta. Vi berättar om kommunens nya digitala tjänster, och i samband med fikat klurar vi på "Vilka tjänster har du behov av?".

Tisdag 10.00-11.00 (med arabisk tolk) och 14.00-15.00: Handla tryggt på intenet, hantera konton och lösenord, mobilt bankID, surf och digitala avtal.

Onsdag 14.00-15.00: Handla din mat på internet och få din kasse hemkörd. ICA berättar också om ICA Banken och hur du fyller på ditt konto i kassan.
Klockan 14.30 kommer Markus från Audio Video och berättar om olika tekniska prylar och internet i hemmet.

Torsdag 14.00-15.00: Fjärrundervisning en möjlighet i Lycksele, dels att studera på distans samt hur fjärrundervisning används inom skolan.

Fredag 13.00-16.30: Pektanten Kristina Ternström Frostegren, pensionär och expert på det digitala livet, guidar dig bland e-tjänster och appar under två timmar.

Läs mer om eRUM och digital handledning.

Uppdaterad den 8 oktober 2018